Жилищният пазар в София се е възстановил и дори е

...
Жилищният пазар в София се е възстановил и дори е
Коментари Харесай

Ръст на цените на жилища и на сделките в София от началото на годината

Жилищният пазар в София се е възстановил и даже е задминал равнищата от преди рецесията, провокирана от ковид. Това демонстрират данните на организациите за парцели „ Адрес “ и „ Българиан пропертис “ за първите месеци на годината.

„ Жилищният пазар направи доста мощен старт през 2021 година Активността беше по-голяма и от началото на 2020 година преди пандемията, и от същия интервал на 2019 година, като на моменти беше даже еуфорична. По всичко проличава, че жилищният пазар е преодолял пандемичната рецесия и продължава възходящия си цикъл на развитие”, разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на „ Бългериан пропертис “

Силен старт на годината за жилищния пазар в София, регистрират и от „ Адрес Недвижими парцели “. Данните на компанията демонстрират три пъти повече подписани покупко-продажби през първите 4 месеца на годината спрямо 2020 година, а по отношение на същия интервал на 2019 година нарастването е двойно.

Това демонстрира, че пазарът освен изцяло е възстановил интензивността си след началото на пандемията, само че и е във напредък, разяснява коментира Гергана Тенекеджиева, изпълнителен шеф на „ Адрес “. Тя уточни, че подемът се дължи на три съществени фактора - рекордно ниските лихви по ипотечните заеми, изпреварващия растеж на работните заплати и засилената миграция в страната.

Данните на „ Бългериан пропертис “ регистрират растеж от 20% на новите покупко-продажби за жилища в София през първото тримесечие на годината по отношение на същия интервал на 2020 година и с към 10 на 100 по отношение на 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР