Жилищните имоти в италианските градчета и провинцията винаги са привличали

...
Жилищните имоти в италианските градчета и провинцията винаги са привличали
Коментари Харесай

Американци и британци превърнаха Италия в топ дестинация за покупка на второ жилище

Жилищните парцели в италианските градчета и провинцията постоянно са привличали задгранични вложители. Пандемията още повече ускорява търсенето от страна на заможни американци и британци, оповестява Bloomberg.

Факторите, които обуславят тези феномени, са данъчни тласъци, релативно по-ниски цени на парцелите и капацитетът за дълготрайна работа от разстояние.

Според Бил Томпсън от консулската имотна компанията Knight Frank, на пазара на недвижими парцели в Италия има фрапантни промени. Отчетен е най-високият растеж на интереса от британци и американци напоследък. " Имотният пазар в Италия изживява своята най-хубава година от последното десетилетие насам ", разяснява той.

Има и купувачи, които купуват " на сляпо ", без даже да са видели жилището онлайн. Такъв е казусът на 52-годишният капиталов управител от Ню Йорк Анди Исикоф.

Според изследването на Knight Frank през септември 2021 година Италия е топ дестинация за закупуване на втори дом за купувачите от Северна Америка и Англия. По-ниските цени на жилищата, в съпоставяне със страни като Франция и Испания, притеглят задграничните купувачи към Италия.
 Гърция ще обезпечава налични жилища и ще отстрани някои налози за младежите в страната
Гърция ще обезпечава налични жилища и ще отстрани някои налози за младежите в страната

Това е част от проекта на държавното управление за поддръжка на хората до 30-годишна възраст там

" Купувачите търсят слънчеви и красиви места, когато става въпрос за покупка на втори дом в Европа. Италия е любимец в района, поради ниските цени ", счита анализаторът на Savills за недвижими парцели Йелена Цветкович.

Средната цена на парцел към италианския град Риети през септември е била 96 000 евро, съгласно данни на уеб страницата за недвижими парцели Idealista. Близо до Милано жилищата костват приблизително 123 000 евро. За съпоставяне, къща в Португалия, наоколо до Лисабон, коства приблизително 147 000 евро, а в покрайнините на Мадрид, парцелите костват струват приблизително 147 300 евро.

Данните на Savills и Sotheby`s демонстрират, че през първите осем месеца на 2021 година в Италия са продадени повече парцели, в сравнение с през цялата 2019 година и британците и американците са най-многобройните клиенти.
 Продажбите на жилища у нас и в Европейски Съюз понижават по време на пандемията, само че цените не престават да порастват
Продажбите на жилища у нас и в Европейски Съюз понижават по време на пандемията, само че цените не престават да порастват

Сериозен спад в продажбите за 2020 година регистрират Кипър, Словения и Белгия

Продажбите на Sotheby са нарастнали със 74% през първите осем месеца на годината, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Според данните на Knight Frank, растежът в продадените жилища сред април 2020 година и март 2021 година е 19%, по отношение на две години по-рано и 108% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Обикновено Тоскана и Умбрия са най -популярните райони, само че сътрудниците по недвижими парцели означават, че има повишение на интереса в региона на Милано, а също и към Рим.

Политиката на Италия за даване на бонуси за ремонт на къщи в по-ненаселените региони на страната, също е съдействала за покачвания интерес на купувачите.

По думите на брокери, по време на пандемията някои италианци продават втория си дом или ваканционно жилище, поради липса на финанси. Поради тази причина на пазара са излезли и по-занемарени жилища.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР