Жилището ни обикновено е направено според вкуса и нуждите ни.

...
Жилището ни обикновено е направено според вкуса и нуждите ни.
Коментари Харесай

Тези неща в жилището ни изпиват енергията ни

Жилището ни нормално е направено съгласно усета и потребностите ни. Понякога обаче не се замисляме, че в желанието си да го създадем хубаво и функционално, сами си докарваме проблеми с енергийния заряд. Ако внезапно сте почнали да забелязвате, че още щом прекрачите прага на жилището си, падате и заспиване на леглото, то не е нужно да отдавате това единствено на многото работа и неприятните метеорологични условия, предават от jenata.blitz.bg. Това несъмнено, също може да е фактор, само че, почтено казано, в случай че денем не сте галопирали толкоз, а въпреки всичко прекрачвайки прага на входната врата, имате потребност единствено от реанимация, то може би има и друга причина за положението ви. Явно има неща в интериора ви, които ви предизвикват отмалялост без забележима причина и въздействат извънредно отрицателно на силата в жилището.

Студен колорит на стените
Изненадващо или не, цветът, в който стените ви са боядисани, да вземем за пример в спалнята ви, може да въздейства на настроението ви и да провокира отмалялост. Американски учени са разкрили, че сивото, синьото, лазурното и други хладни нюанси работят успокояващо, само че забавят честотата на сърдечната активност и намаляват кръвното налягане. Следователно в такава конюнктура на нас постоянно ни се доспива. Ако желаете да се чувствате радостни, бодри и щастливи, то боядисайте стените си в топли цветове.

Постоянно работещ тв приемник
Информационният звук работи също толкоз зле върху душeвността ни, колкото и звънна тишина. Ето за какво, в случай че имате навика да се вкопчвате в отдалеченото незабавно, щом се приберете в жилището си, не се изненадвайте, че имате постоянно главоболие. Важно е да кажем, че синята гама от лъчението инхибира производството на мелатонин, хормон-регулатор на циркадните ритми. Това води до разтревожен сън.

Мръсотия и безпорядък
Боклуците, мръсотията и хаосът не вършат деня ни по-добър. Експерти означават, че разстройството на мозъка ни и появяването на стрес и напрежение може да води началото си точно от това и да ни пречи да се концентрираме. Ставаме по-апатични и не толкоз енергични.

Бърза храна или спиртни питиета
Фаст фуудът и мощните спиртни питиета преди лягане никак не са добра концепция. Нездравословното ядене обогатява организма на въглехидрати и захар, а това предизвика отмалялост. Направо може да се почувствате разрушени. Пиенето на алкохол преди лягане води до неспокойна нощ и постоянно пробуждане. Освен това може да ви е мъчно да откъснете главата от възглавницата си заран.

Ароматни свещи
Особено миризмата на лавандула. Сам по себе си приятният мирис ни успокоява и ни кара да ни се доспива. Добре е да замените миризми като тази на лавандула, с цитруси или мента. Не прекалявайте обаче. Голямото струпване на мощни аромати в едно помещение, може да провокира главоболие и отмалялост.

Плътно спуснати пердета
Тъмните пердета и щорите, които постоянно седят спуснати, предизвикват меланхолия. Психолози твърдят, че за естественото действие на тялото, е доста значимо да му се обезпечи задоволително светлина. Така оправяме настроението си и ставаме по-енергични. Според психолози би трябвало завесите да са дръпнати денем и да ги спускаме тъкмо преди да заспим.

Студ в стаята
Изненадващо, само че неналичието на източник на топлота в помещението, може да ни накара да се усещаме изтощени.

Мобилен телефон на нощното шкафче
В днешно време ни е мъчно да си представим живота без тези джаджи, само че доста от нас към този момент са наясно, че те не си по никакъв начин безобидни. Навикът да поставяте устройството до леглото си е доста неприятна концепция. Вие непрекъснато се събуждате посреднощ, реагирайки на трептящия екран и по този начин пречите на пълноценния си сън. На второ място, съгласно лекари вълните на тези джаджи работят негативно на здравето ни, а ние ставаме душевен подвластни към тях.
Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР