Жилищен блок 16 в зона „А“ на бургаския ж.к. „Меден

...
Жилищен блок 16 в зона „А“ на бургаския ж.к. „Меден
Коментари Харесай

Саниран блок протече, климатиците масово горят /снимки/

Жилищен блок 16 в зона „ А “ на бургаския ж.к. „ Меден рудник “, саниран за 3 млн. лв., протече. Обитателите му са в невъзможност, защото при дъжд домовете им се наводняват, климатиците са изгорели поради некачественото им слагане, а от компанията реализатор към този момент месеци наред не реагират и не подхващат никакви дейности, с цел да оправят вредите, оповестява Българска национална телевизия.Сградата наподобява спретната и красива. При по-близък оглед обаче се вижда, че изолацията тук-там е незавършена, улукът на една от стените стартира и стопира до средата, а кабели висят от блока в случайна настройка, написа ПИК.Най-големият проблем на жителите обаче са течовете, почнали още по време на санирането.
„ Като махаха материалите от покрива започнаха проблемите. Казаха, че всичко ще оправят “, сподели пред камерата на националната телевизия Надя Пумпалова.
При дъжд обстановката е напряко бедствена, жалват се хората.
От таваните на високите етажи безусловно шурти вода, която се стича и към по-долните жилища.
„ Блика черна течност и непрестанно кондензира. Чистим чернилката, само че тя продължава да избива “, оплаква се Павлина Кобелева.
Хората съжаляват, че са се присъединили в програмата за енергийна успеваемост.
Вяра Добрева пък разкри, че над 3 млн. лв. са дадени за санирането на блока.
„ За ремонт на съществуваща дървена дограма са отделени 862 лв.. Това е началната единична цена, а по работен план сумата е 511. Може би 70% от цените са повишени “, прибавя Добрева.
От община Бургас обявиха, че към този момент са отправили 20-дневно предизвестие към изпълнителя на санирането, а в случай че след приключването на този период няма ответна реакция, следва правосъдна процедура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР