Жилище в Палм Бийч, Флорида беше продадено за 132 милиона

...
Жилище в Палм Бийч, Флорида беше продадено за 132 милиона
Коментари Харесай

На каква цена беше продадено едно от най-скъпите жилища в историята на САЩ?

Жилище в Палм Бийч, Флорида беше продадено за 132 милиона $, което го прави второто еднофамилно жилище с най-висока цена в Съединени американски щати. Купувачът е Скот Шлифър, съосновател на американския хедж фонд Tiger Global Management, написа Forbes.

Домът е с повърхност от 21 000 квадратни метра и е бил на пазара преди няколко седмици с първична цена от 140 милиона $. Въпреки, че е продаден на понижена цена той се трансформира в един от най-скъпите домове в историята на Съединени американски щати.

Американският милиардер и бизнесмен Кен Грифин към момента държи върха за най-скъпа покупка с апартамент в Йю Йорк за 238 милиона $.

Сред най-скъпо продадените домове се подрежда и бившето имение на е американския бизнес магнат и продуцент Дейвид Гефен в Бевърли Хилс, което беше закупено от Джеф Безос 165 милиона $ през 2020 година.

Новият дом на Шлифър се намира на земя, която е била благосъстоятелност на някогашния президент Доналд Тръмп. По времето, когато Тръмп има парцела, той е прочут като Maison de L " Amitié. Бившият президент на Съединени американски щати продава имението на съветския милиардер Дмитрий Риболовлев за 95 милиона $ през 2008 година, който по-късно го разделя на три имота.

През 2017 година строителният бизнесмен Марк Пулте закупува един от парцелите на брега за 37 милиона $ и строи имението, което разполага с девет спални и голям брой първокласни улеснения като лятно кино, винарска маза, спа център, басейн и обособена къща за посетители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР