Жил Симон в началото на месеца оповести, че в края

...
Жил Симон в началото на месеца оповести, че в края
Коментари Харесай

Възрастта е само число: Симон отново беше безкомпромисен и удължи кариерата си на РГ!

Жил Симон при започване на месеца оповести, че в края на годината ще постави завършек на кариерата си, което вероятно бе подбудено от слабите му резултати в хода на сезона. Французинът през тази седмица получи,,уайлд кард " от уредниците на Ролан Гарос, посредством който взе участие за 16-ти и финален път на родния си,,мейджър " шампионат. Очакванията към Жилу не бяха високи, но той опроверга всички, откакто в първи кръг на шампионата в профил Пабло Кареньо-Буста в истински тенис трилър, траял 4 часа, и си обезпечи през днешния ден да срещне Стив Джонсън.

Сблъсъкът извади на показ най-хубавото от играта на някогашния номер 6, който в по-голямата част от времето контролираше събитията, като ловко тормозеше американеца с подлия си бекхенд, което в добавка със сериозната поддръжка от трибуните отдаде своя важен принос и Симон се поздрави с успеха след 7:5 6:1 7:6(6), в борба траяла 2 часа и 34 минути. В дуел за място във втората седмица на шампионата за локалния представител следва да се изправи против различен деец в лицето на Марин Чилич.

Джонсън започва мача по извънредно обещаващ метод, откакто няма и четвърт час от началото разполагаше с два пробива задатък. Французинът, прочут ни като един от борбените тенисисти, не сведе глава нито за момент и се трансформира в стена върху главната линия, разрушавайки ритъма в играта на международния номер 92, с цел да възвърне паритета при 3:3. Впоследствие пристрастеностите утихнаха и сервиращите безпроблемно печелиха своите подавания, като незабелязано се стигна до 12-я гейм, когато американецът сервираше за влизане в тайбрек, само че позволи сериозен брой грешки и Симон под бурните овации на своите сънародници записа откриващия сет в актива си.

Втората част видно ни даде разликата в класите, което значително бе подбудено от падежа в играта на Джонсън, който грешеше необяснимо доста, до момента в който локалният деец трупаше точка след точка на сметката си и си обезпечи удобна преднина от два брейка задатък. Участващият с,,уайлд кард " тенисист показва нужното равнище на централизация в идните минути и с безукорен гейм на начален удар усили преимуществото си в общия резултат.

При старта на третата част Жилу продължи наказателната си акция с нов пробив, който не съумя да затвърди след добра ответна реакция от страна на международния номер 92 и паритетът се резервира. Французинът след това за следващ път надхитри противника си, като ловко го движеше по корта и го накара да бърка, с цел да се поздрави с пробив, който обаче в последния вероятен миг бе върнат от Джонсън, с цел да станем очевидци на следващо тъждество и привидно законосъобразен тайбрек. Симон в дългия гейм не позволи нервите да го обземат от изпуснатата по-рано преднина, оправи се чудесно в лидерската си позиция и оползотвори втория си мачбол, с цел да триуфмира под овациите на екзалтираните си фенове по трибуните на осъществявания,,Филип Шатрие ", продължавайки своята приказка на Ролан Гарос.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР