Жестокото убийство в Русе сякаш укрили лидера на ГЕРБ и

...
Жестокото убийство в Русе сякаш укрили лидера на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Борисов, кощунство е да правиш политика на гърба на скърбящото семейство в Русе!

Жестокото ликвидиране в Русе като че ли укрили водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов за нови “подвизи” в политиката

От няколко дни той прави безумен напор да ни убеди, че убийството на една жена, брачна половинка на локален герберски деятел и последващото му откриване, директно зависят от положението, в което се намира Министерство на вътрешните работи, измежду като слезе от власт.

Ако има нещо “хубаво” в цялата тази работа, то е че Борисов смъква следващата си подправена маска на угрижен и обезпокоен за другите човек. И без да се усети ни дава неопровержимо доказателство, че не би трябвало да се се има вяра на нито една негова дума. Защото да решиш да трупаш политически дивиденти на гърба на непознатото злощастие си е живо светотатство. И това няма нищо общо с “конструктивната опозиция”, за каквато ни се кълне, че ще бъде от няколко месеца.

В Русе настойчиво се разяснява, че директно откакто предприемачът Бедрос Пехливанян схванал, че брачната половинка му е изчезнала, а домът му ограбен, Борисов го убеждавал, да даде обществено изказване, в което да изясни, че полицията не си прави работата и по тази причина похищението не е разкрито. Много постоянно в предишното, популярност Богу свежи са още спомените ни за този интервал, водачът на ГЕРБ ни убеждаваше, че от него по-добър служител на реда и проверяващ няма. Ако си има вяра самичък в казаното, би трябвало да знае, че с цел да се съберат доказателства за обещано закононарушение е нужно време.

След като след три дни се разбра, че ченгетата са заловили нарушителите, Борисов не миряса. Побърза да постави още малко сол в раната с пост във Facebook, с който още веднъж опита да насочи светлините на прожектора към себе си: Въпреки чегъртането и в Министерство на вътрешните работи, има останали почтени служители на реда!”. Бившият министър председател очевидно продължава да ни взима за “лош човешки материал”, тъй като и с невъоръжено око, разбирай очила, се вижда, че политическите рокади ни минимум не касаят редовите оперативни служащи, разкрили дръзкото посягане в Русе. И че множеството от тях даже са още от времето, когато той е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи и министър председател.

Днес водачът на ГЕРБ продължава да сипе сол в раната, гадаейки на глас какво би се случило, в случай че потърпевшият не бе от ГЕРБ, а от “Продължаваме промяната”. Ако ще и задно салто да направиш, няма по какъв начин обвързването на политиката с тежко престъпно закононарушение като това, споходило фамилията на Бедрос Пехливанян, да ти донесе триумф и нова популярност. Как не се откри някой, който да дръпне на Борисов ръчната спирачка най-малко в този миг. Вярно, че доста елементарно може да му се затвори устата със статистиката на вътрешното ведомство. От нея излиза наяве, че всички сходни тежки закононарушения, станали напоследък, са разкрити. И няма никакво място за съмнения, че опциите на оперативните звена да разплитат ужасяващите проблеми са се запазили. Нищо, че Кралят - Слънце към този момент не огрява нашата земя. Има даже друга наклонност - опциите на Министерство на вътрешните работи са се повишили. Невероятно за Борисов, само че е реалност.

Пустите му мемоари още припомнят и за едни доста тъмни времена, в които Министерство на вътрешните работи бе само регистратор на показни убийства. Нещо като траурен сътрудник. Само за месеци цифрата на екзекутираните хора трансферира 150. Тогава Борисов бе отпред на професионалното управление, само че никой от неговите политически съперници не си разреши обществено да каже нещо от рода на това да речем, че незаконните босове се гърмят, тъй като той оглавява службите. Безспорно е, че Бойко Борисов тогава записа в професионалната си биография най-голямата черна точка и поради обстоятелството, че нито едно от тях не бе разкрито. Помните ли, оправданията му бяха, че поголовното показно избиване на кримките от ънърграунда се разиграва пред очите на цялото общество, тъй като Министерство на вътрешните работи си вършело отлично работата. Свикнали сме за 12 и недостатък години, че при Борисов логиката е била такава, каквото единствено на него му изнася. Нищо, че в нея няма и грам разумен разум.

Всъщност неточност е да стопираме водача на ГЕРБ да приказва небивалици и глупотевини в най-неподходящите моменти. Може пък единствено по този начин неговите най-верни пажове да схванат, че са се посветили на срамна и обречена идея.

Мириям Саркисян,
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР