Жестока бактериална инфекция отне възможността на Мария Трифонова от Синитово

...
Жестока бактериална инфекция отне възможността на Мария Трифонова от Синитово
Коментари Харесай

Мария остана без пари за нова става след тежка инфекция

Жестока бактериална зараза лиши опцията на Мария Трифонова от Синитово да се подложи за интервенция за промяна на става. Жената е позната на локалната общност от акцията за набиране на средства напролет на тази година. Акцията срещна всеобща съпричастност, най-много – измежду някогашните сътрудници и възпитаници на Мария в Езиковата гимназия, които й дадоха мощна морална подкпепа и събраха огромна част от нужните 4 600 лв. за интервенцията плюс още 200 лв. запаси. Помогнаха и доста други хора, с избрана сума се включи и кметът Тодор Попов.

През март тя отива на проучвания с планове да се приготвя за лекуването. Малко по-късно обаче нещата се развиват в непредвидена посока, описа пред „ Марица “ Трифонова. Внезапно се отваря раната от предходна интервенция за премахване на краткотрайна става, сложена през октомври. Оттогава кракът е „ кух “, а дамата е прикована към леглото 24 часа в денонощието. Започва да образува и декубитални рани.

Става ясно, че има бактериална зараза. Известно време лекарите се пробват да се оправят с домашно лекуване, само че то не дава резултат и през май я прибират в болница. Пак отварят крайници, постанова се да почистват, да режат мощно наранени меки тъкани. Раната сякаш зараства, само че единствено след месец отново се зачервява и се стартира отначало. Този път насочват пациентката към клиниката в Горна баня, при доцент Милев, един от най-хубавите експерти по лекуване на незарастващи рани. Той назначава нова серия скъпи антибиотици, спомагателни лекарства, пробиотици, болкоуспокояващи, хормонални, за имунитет.

Голяма част от лечението е била за сметка на Мария и фамилията й, в което всички са пенсионери с по 200 лв. месечен приход. В предходни изявления ви разказахме по какъв начин до неотдавна макар усложненията околните й продавали ниви, ливади и всичко каквото може да се продаде, с цел да я заплащат предходните й интервенции. Търсят помощ от обществеността, когато към този момент няма какво да продадат – останала е единствено скромната къща, в която живеят.

Безумната цена на медикаментите в България, някои от които са на цена колкото месечните им пенсии, ги принуждват да посегнат на даренията за слагане на нова става. Мария споделя, че не са имали различен избор и по още една причина – всяко закъснение е можело да провокира сепсис с отравяне и следваща сигурна гибел.

При промененото й положение с изрязани много меки тъкани, част от кости, а и с цел да се избегне нова зараза, експертите предлагат на Мария друга става, от материал, който не провокира сходни бактериални офанзиви. Освен това би трябвало да е от специфична сплав поради тънките останали кости и ниския растеж на дамата Това е значимо, с цел да се резервира кракът и дамата да може да проходи още веднъж. Ставата коства към 8 000 лв., по думите на медици в Горна баня, а още 2 000 ще са нужни за присаждане на тъкани и кости на мястото на към този момент изрязаните.

Мария споделя, че преди години претърпяла две сходни интервенции и те са й коствали единствено по 600 лв.. Не знае за какво е толкоз огромна разликата в цените, само че за следващ път е обезпокоена дали ще успее да събере нужната сума. За момента разполага с 1 500 лв., от които обаче би трябвало да заплати още имуностимулатори и медикаменти за разреждане на кръвта, която се е сгъстила от залежаването.

Трифонова благодари на всички, които са й помогнали при първата акция за набиране на средства. Тя към този момент стартира да разгласява в профила си във Facebook фактурите за сумите, с цел да се вижда, че парите в действителност са дадени за спасяването й – лекарства, профилиран превоз до София, характерни проучвания.

Хубавата вест е, че Мария още веднъж е добре. Лошата – че с цел да проходи, са нужни още 8 500 лв..

Нека още веднъж да й подадем ръка!

Банковата сметка, на която Мария чака поддръжката ни, е 02/0000000017508534, IBAN BG57STSA93000017508534, Банка ДСК, Мария Иванова Трифонова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР