Жертвите сред цивилното население в Украйна може да се окажат

...
Жертвите сред цивилното население в Украйна може да се окажат
Коментари Харесай

ООН: Жертвите сред мирното население на Украйна са с хиляди повече, отколкото предполагаме

Жертвите измежду цивилното население в Украйна може да се окажат в пъти повече от данните, които до момента са доказани от управляващите. 

Причината: осведомителното затъмнение за протичащото се в Мариупол, който беше окупиран след 2-месечни набези от съветска страна. 

Това оповестява ръководителят на задачата на Организация на обединените нации, която ревизира нарушаванията на човешките права по време на войната в Украйна. 

Официалната статистика на Организация на обединените нации за момента гласи, че 3381 мъже и дами от мирното население на Украйна са изгубили живота си за последните два месеца на войната. Организацията обаче признава, че тези данни съществено подценяват реалната картина на убийствата. 

" Работим с ориентировъчни данни, само че към този момент мога да ви кажа, че действителните жертви са с хиляди повече от числата, които ви представяхме до момента ", споделя правозащитникът Матилда Богнър, която оглавява задачата в Украйна. 

" Голямата " черна дупка " е Мариупол, където се затрудняваме да получим цялостен достъп и да се сдобием с напълно тествана информация ", споделя тя. 

Във вторник бяха открити телата на 49 жертви в окупирания от съветски войски град Изюм в Харковската област - хората са починали при обстрел против жилищен дом. 

Близо 60 души от екипа на Богнър работят в Украйна, като документират многочислени случаи на нарушавания на човешките права - в това число военни закононарушения - от съветската войска. 

" Хората ни описват по какъв начин техните близки, съседи и другари са убивани, ранявани, задържани, а част от тях са изчезнали ", споделя тя. 

Петчленно семейство е попаднало под съветски обстрел при опит да се изтегля, като трима души са починали. 

Мъж на 70 година е разказал, че бомбоубежището в подземието на локално учебно заведение е било толкоз цялостно с хора, че е трябвало да спи изправен и вързан за тръба, с цел да не падa на земята. 

Десетина възрастни души са умряли в бомбоубежище, в което са престояли със седмици, без да получат естествена грижа.

Множество са и свидетелствата за изнасилвания, освен това - освен на дами и девойки, само че и на мъже и момчета. 

Най-малко 204 души са отвлечени принудително, измежду тях има и дами, и едно момче.

Извършителите на тези закононарушения са напълно съветски бойци или групировки, които са свързани с съветската войска. 

Има и данни за това, че бойци от съветската войска са подлагани на мъчения и жестоко отношение, до момента в който са в украински плен. 

Според комитета за бежанците на Организация на обединените нации - към 8 милиона украинци са били принудени да търсят нов дом на територията на страната поради експлоадирането на войната и опасността за живота им. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР