Жертвите на взрива в мината Листвяжна в Кемеровска области са

...
Жертвите на взрива в мината Листвяжна в Кемеровска области са
Коментари Харесай

52 са жертвите във въгледобивната мина в Сибир

Жертвите на гърмежа в мината " Листвяжна " в Кемеровска области са 52, оповестиха ТАСС и РИА Новости, базирайки се на избавителните служби. Загиналите са миньори и шестима спасители. 

По-рано се съобщаваше за ранени минимум 45 души и11 починали, оповестиха съветските управляващи в четвъртък, предават организациите. Министерството на изключителните обстановки заяви, че 237 миньори са били изведени на повърхността.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС цитира чиновник на избавителния екип, който сподели, че повода за случая е запалил се въглищен прахуляк, а димът е запълнил мината през вентилационната система. Всички потърпевши са вдишали токсичния газ. Губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивилев направи изказване, че четирима от ранените са в тежко положение. По-рано президентът Владимир Путин е изразил съболезнования на фамилиите на починалите и се надява, че към момента изчезналите могат да бъдат избавени, оповестява ``Интерфакс``.

В съветската минна промишленост повредите са постоянно срещано събитие и са най-много вследствие на неприятни стандарти за сигурност и остаряло съоръжение, предава ``Дойче Веле``. При случай през 2010 година в най-голямата съветска въглищна мина ``Распадская`` в Сибир загинаха 91 души, а над 100 бяха ранени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР