Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични

...
Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични
Коментари Харесай

Търсят оцелели сред хилядите загинали в Турция, спасиха 4 деца

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения надвишиха 15 000 души, като броят на починалите единствено в Турция набъбна на 12 391.

Спасителните интервенции не престават, хората в най-засегнатите градове не престават да спят в палаткови лагери или под намерено небе.

Екипи търсят оживели в срутени здания, като на фона на хиляди починали не престават да идват и положителни вести за избавени хора.

Тежка е обстановката в Нурдагъ, където починалите са над 3000 хиляди, само че спасителите не престават да търсят хора под останките на десетките срутени здания.

Бусове се употребяват за катафалки, с цел да изнасят откритите тела.

20 починали от българската общественост в Адана

20 души от българската изселническата общественост в Адана са починали при разрушителното земетресение, доста други са потърпевши, съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

В региона на Адана живеят към 30 000 български изселници, които са отпътували за югоизточната ни съседка през 50-те години на 20-и век.

Четири деца са избавени след 64 часа под руините в Гьолбашъ

Четири деца на възраст сред 2 и 16 години бяха избавени живи отдолу под руините 64 часа след земетресенията, които раздрусаха в понеделник Югоизточна Турция.Децата са били извадени от спасителите отдолу под руините на един жилищен блок, който рухнал в квартал „ Явуз Селим “ в град Гьолбашъ, окръг Адъяман.

Първите думи на едното от децата на към 4-5 години, когато било взето в прегръдките на спасителите, били: “Къде е мама? ” и се разплакало.

След него били извадени другите деца. Най-голямото момиче на 16 години, която се споделя Илайда, било извадено в полуживо положение.

Вижте в галерията ни фрагменти на Safenews.bg от Пазарджък

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР