Жертвите на коронавируса надхвърлиха 1000 души. Нови 108 човека починаха

...
Жертвите на коронавируса надхвърлиха 1000 души. Нови 108 човека починаха
Коментари Харесай

Паника! Жертвите на коронавируса надхвърлиха 1000 души

Жертвите на ковид надвишиха 1000 души. Нови 108 индивида починаха от смъртоносната болест. Така общият брой на починалите стана 1016. Повече от 42 000 са инфектираните, най-вече в Китай.
Оздравелите и изписани от болница са към 4000 индивида.
В Китай към този момент дойде екип от специалисти от Световната здравна организация, който се чака да помогне в битката с разпространяването на ковид.
От ковид умря и американски жител. А Съединените щати оповестиха, че са подготвени да провиснал до 10 милиона $ за подкрепяне на битката със болестта.
Китай пък досега е похарчил над 10 милиарда $ в борбата със смъртоносната болест. Това стана ясно от публично известие на Министерството на финансите на страната. Средствата са предопределени за попречване и управление на разпространяването на заболяването.
Към 8 февруари са били отпуснати 71.8 милиарда юана, което се равнява на 10.3 милиарда $.
От ведомството показаха, че през цялото време на появяването на новия ковид са поели финансови задължения, засилено е било цялостното обмисляне и е било увеличено финансирането за битка с епидемията.
Вчера Англия разгласи, че коронавирусът е сериозна непосредствена опасност за публичното здраве. Бяха разгласени нови пълномощия за битка с разпространяването му.
Съгласно ограниченията хората към този момент ще могат да бъдат поставяни под карантина без тяхното единодушие, като за отредения интервал няма да имат право да напущат помещението, в което са затворени. Освен това те ще могат да бъдат принудително изпращани в безспорна изолираност, в случай че управляващите преценяват, че съставляват опасност за публичното здраве.
Четирима от публично записаните инфектирани от ковид са във Англия. Болницата „ Arrowe Parк “ в Уиръл и конферентният център “Kents Hill Park” в Милтън Кейнс са избрани като „ изолационни “ места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР