Жертвите на имотната мафия в столичния квартал Люлин вероятно ще

...
Жертвите на имотната мафия в столичния квартал Люлин вероятно ще
Коментари Харесай

Измамници „наследяват” жилища на покойници и ги препродават

Жертвите на имотната мафия в столичния квартал „ Люлин ” евентуално ще останат без жилищата си, счита ръководителят на Нотариалната камара Димитър Танев. Групата, придобивала жилища с подправени завети, беше разкрита от ГДБОП преди две седмици.

Така, да вземем за пример, апартамент в столичния квартал „ Люлин 5 ” е бил благосъстоятелност на стара дама, умряла при започване на предходната година. С помощта на държавни чиновници и информацията от тях, имотната мафия оформя нужните документи, придобива жилището и го афишира за продажба, оповестява bTV.

На обявата попада Албена Христова. Прави оглед и взема решение, че това е техният дом. Семейството тегли заем и заплаща за жилището 40 хиляди евро. От нас научават, че апартаментът им е обект на машинация. В потрес са.

Нотариусът няма нито правото, нито задължението да ревизира достоверността на наследствата. те имат огромна юридическа мощ. И защото схемата е разкрита и става въпрос за подправено наследство, то договорката има изначална незначителност и притежателите ще останат без парцелите си.

„ Завещанието  едностранна договорка и откакто няма договорка няма и да има права за тези купувачи, те ще изгубят правата си над парцела ”, изяснява Димитър Танев. Кой обаче да върне парите? „ Няма кой да им ги възвърне, с изключение на измамниците, няма продажба, защото не са били притежатели ”.

Борбата на пострадалите занапред стартира. В опит да спасят дома си. В който са вложили всичко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР