Жертвите на домашно насилие вече ще могат да подават сигнали

...
Жертвите на домашно насилие вече ще могат да подават сигнали
Коментари Харесай

Жертвите на домашно насилие ще подават сигнали чрез мобилно приложение

Жертвите на домашно принуждение към този момент ще могат да подават сигнали 24 часа в денонощието посредством мобилно приложение. Това заяви зам.-министърът на правораздаването Георги Николов на среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието при премиера Николай Денков.

В взаимозависимост от наличието известията ще бъдат пренасочвани към Министерство на вътрешните работи, към адвокатските колегии или към друга институция. Мобилното приложение ще бъде готово през ноември и ще добавя Националния телефон за първична правна помощ 0700 18 250.

Извършителят е арестуван

Броят на записаните сигнали за домашно принуждение понижават, стана ясно по време на срещата в Министерски съвет. По данни на Агенцията за обществено подкрепяне през първото шестмесечие на 2022 година те са били 399, а за същия интервал на тази година – 363.

Тема на срещата беше също по този начин казусът с ранните бракове. От Министерството на образованието и науката показаха, че в учебните заведения се работи интензивно по въпроса, в това число с родителите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР