Женствени, стилни, горещи. Италианките често са давани за пример със

...
Женствени, стилни, горещи. Италианките често са давани за пример със
Коментари Харесай

Тайните за красота на италианките

Женствени, стилни, горещи. Италианките постоянно са давани за образец със своята хубост, метод на обличане и на живот. Те обичат да се грижат за себе си и за самочувствието си и знаят тъкмо по какъв начин да го вършат. Ето някои от триковете им за хубост, на които попаднахме в Pinterest. Тях всяка от нас може да употребява, даже да не е родена в Милано.

Зехтинът

Да, той не е потребен освен като добавка към салати и ястия. Италианците му намират необятна приложимост, която излиза надалеч от територията на кухнята. Маслиновото олио се оправя идеално с хидратирането на кожата, а и има антиейджинг резултат , с помощта на витамин Е в състава си.

 Снимка 354549

Една от най-известните дами, споделяла за своя обред за лице със зехтин, е София Лорен . А на нея по какъв начин да не имаме вяра?!

Нежната кожа

За италианките това е един от главните знаци на женственост. Точно както по времето на Клеопатра е била млечнобялата кожа. Затова огромна част от ритуалите им за хубост са свързани точно с вярното и постоянно хидратиране на цялото тяло .

 Снимка 354552

Масаж с двойно деяние - релаксиране и по-добро абсорбиране на лосиона или маслото за тяло е едно от дребните удоволствия, които италианките си разрешават всекидневно. А резултатът си проличава освен по кожата, само че и по усмивката им.

Ексфолирането

То също е значимо за бебешката кожа, която всички желаеме. Много от италианките залагат не на скъпи козметични артикули, а на домакински ексфолиант, изработен от наслойка от кафе и кокосово масло .

 Снимка 354559

Слънцето

За разлика от южнокорейките да вземем за пример, които заобикалят да се излагат на слънчева светлина, италианките избират да оползотворяват слънчевите лъчи. А дребната им загадка за триумф е непрекъсната и съответна слънцезащитна грижа , както за лицето, по този начин и за откритите елементи от тялото.

 Снимка 354556

Гримът

Италианките обичат да внасят цвят в всекидневието си, само че го вършат с ясни ограничавания. Ярки устни - единствено серпантина на очите. Цветният акцент е единствено един , а резултатът " маска " е много надалеч от търсения от тях. Озаряване, а не прикриване на кожата.

Косата

Дамите на Ботуша не одобряват своята коса като драгоценност, а по-скоро като метод да изразят себе си. Затова не се тормозят от измененията , без значение дали те се показват в настоящо каре или нов цвят.

 Снимка 354565

Ноктите

Винаги лакирани и добре поддържани. Няма потребност да са дълги. Но грижите за тях са наложителни. В противоположен случай си подсигуряваме неприятно усещане.

Веждите

Тук правилото е доста просто - значимото е да са нашите си, а не нарисувани . Можем да използваме молив единствено с цел да ги подчертаем и запълним. А формата им зависи от лицето.

Парфюмът

Италианките нямат по 10 парфюма на тоалетката си. Те залагат единствено на един мирис - техният . С него се отличават от останалите и оставят отпечатъка си, откъдето минат.

 Снимка 354566

La dolce vita

Италианките доста добре знаят, че стресът и нервите могат да загрозят и състарят всяка дама . Затова те доста внимават да извършват правилото, с което се свързва родината им - благополучен живот, цялостен с удоволствия . Чаша вино след под напрежение ден и половин час без да мислим за нищо е една добра и съответна рецепта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР