Женският турнир на US Open достигна своята кулминация. Тази вечер

...
Женският турнир на US Open достигна своята кулминация. Тази вечер
Коментари Харесай

Коя ще е новата кралица на US Open?

Женският шампионат на US Open доближи своята кулминационна точка. Тази вечер от 23:00 ч. Ига Швьонтек и Онс Жабур ще излязат на " Артър Аш " в борба, която е от голямо значение и за двете

Швьонтек дойде в Ню Йорк след серия от неубедителни резултати, почнали с ранното ѝ отпадане на Уимбълдън, поставило завършек на изумителната ѝ серия от 37 следващи победи. Световната №1 обаче последователно откри най-хубавата си форма, като на полуфинала реализира зрелищен поврат против Арина Сабаленка. Полякинята има опция да завоюва първа „ мейджър “ купа на хард, откакто към този момент победи два пъти на Ролан Гарос.

Швьонтек има късмет да стане най-младата трикратна шампионка от Шлема от Мария Шарапова през 2008 година насам. До момента водачките на схемата са достигали до финала на US Open 29 пъти и са триумфирали в 20 от тях, като последните, които направиха това, бяха Серина Уилямс (2013-2014) и Жюстин Енен (2007).

От своя страна Жабур ще играе на втори следващ край на Големия шлем, откакто бе единствено на един сет от купата на Уимбълдън. Тунизийката, която стана първата арабска тенисистка, достигала до заключителния конфликт в Ню Йорк, се показа доста впечатляващо на полуфинала, давайки единствено четири гейма на сензацията Каролин Гарсия. Това бе първият мач през сезона, в който международната №5 не разреши на съперничката си да стигне до нито един брейкпойнт.

Подобно на Швьонтек, Жабур надалеч не бе в най-хубавата си форма преди US Open. Тунизийката записа единствено две победи в предходните три шампионата, като в Торонто бе принудена да се отдръпна поради травма. До момента Жабур е играла два финала на хард, като загуби и двата против Дария Касаткина в Москва през 2018 година и против Гарбине Мугуруса в Чикаго през 2021 година

Мачът сред Швьонтек и Жабур е втори в програмата, като преди този момент ще забележим финала на смесени двойки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР