Женският национален отбор по волейбол триумфира в Златната Европейска лига.

...
Женският национален отбор по волейбол триумфира в Златната Европейска лига.
Коментари Харесай

Феноменални "лъвици" триумфираха в Златната европейска лига


Женският народен тим по волейбол победи в Златната Европейска лига. На финала в Будапеща отборът ни надигра домакина Унгария с 3-0 (25:12, 27:25, 25:14). Българските "лъвици “ организираха дуела по най-хубавия метод и изцяло справедливо завършиха срещите от заключителната четворка в унгарската столица без нито един изгубен гейм.

Най-оспорвана в конфликта за трофея се оказа втората част, в която състезателките, водени от селекционера Иван Петков, се постановиха с 27-25. Развръзката в този гейм съкруши съпротивата на домакините и в третата част волейболистките ни преобладаваха през цялото време до крайния триумф с 3-0 след 25-14.

Най-резултатна във финала с Унгария стана Гергана Димитрова, която означи 11 точки. 10 добави Мария Каракашева, с 9 способства Силвана Чаушева, а с 8 завърши капитанът на отбора Христина Русева. За домакините Река Жедмак завърши с 12.

Така нашите девойки ще пътуват с още по-голяма убеденост и самочувствие за идващото предизвикателство – Купата на кандидатите на ФИВБ, където спечелилият ще си обезпечи присъединяване във Волейболната лига на нациите през идващия сезон. Надпреварата ще се организира от 20 до 24 юни в перуанската столица Лима. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР