Женският национален отбор на Бразилия по волейбол се класира на

...
Женският национален отбор на Бразилия по волейбол се класира на
Коментари Харесай

Бразилия във финалната четворка на световното след драма срещу Япония

Женският народен тим на Бразилия по волейбол се класира на полуфинал на международното състезание, което се организира в Полша и Нидерландия. Воденият от Жозе Роберто Гимараеш отбор обърна и се наложи над Япония с  3:2 (18:25, 18:25, 25:22, 27:25, 15:13) в третия четвъртфинал на конкуренцията, изигран в Апелдоорн.

Така " селесао " влиза в борбата за медалите за шести път, японките пък за трети следващ път няма да играят за някое от оценките. Последно азиатките завоюваха бронз през 2010 година, като имат три трофеи във витрината си.

Бразилия има три изиграни финала - 1994, 2006 и 2010 година, само че не съумява да завоюва нито един от тях.

Най-голям актив записа Габриела Гимараеш с 25 точки, с 14 точки приключи Каролине Гатаз (3 блокади). 13 точки осъществя Ана Каролина да Силва (3 блокади). За отбора от страната на изгряващото слънце Котона Хаяши завърши с 21 точки (2 аса), с 19 точки се регистрира Ничика Ямада (7 блокади), само че не бяха задоволителни за триумф.
 Италия даде единствено гейм на Китай и е на полуфинал на Световното Италия даде единствено гейм на Китай и е на полуфинал на Световното
В борбата за място на финала южноамериканките срещат Италия, която в профил Китай. Полуфиналът сред тях е на 13 октомври (четвъртък), в Апелдоорн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР