Женският национален отбор на България изигра отново вълнуващ 5-геймов мач

...
Женският национален отбор на България изигра отново вълнуващ 5-геймов мач
Коментари Харесай

Волейболистките ни дадоха отпор на Сърбия, но загубиха в петгеймова битка

Женският народен тим на България изигра още веднъж трогателен 5-геймов мач против Сърбия, само че за втори следващ път отстъпи с 2:3 (25:20, 16:25, 14:25, 25:17, 4:15) гейма пред двукратния международен първенец. Двата отбора се изправиха един против различен в Сувон (Южна Корея) в последната си среща от Лигата на нациите (VNL). След трите шампионата в тазгодишната конкуренция България остана със 2 победи от 12 срещи и 9 точки в актива си. Засега заемаме предпоследната 13-та позиция (или една пред последния Хърватия). Оставането ни във VNL зависи точно от изхода на дуела сред Турция и Хърватия, който ще се играе по-късно през днешния ден (9:00 ч.) в Тайланд, като хърватките би трябвало да изгубят (независимо с какъв резултат).


Срещу Сърбия дамите ни демонстрираха темперамент и, изключително с впечатляващата игра в четвъртия гейм, бяха покрай това да завлечен победа от сръбкините. В поредна среща показахме доста добре лице в откриващия гейм. Мира Тодорова даде подтик на нашия отбор да поведе с 8:3 преди треньорът на сръбкините Джовани Гуидети да вземе спиране. Това им се отрази позитивно и съумях да понижат единствено до 1 точка – 9:10. Силна поредност на „ лъвиците " ни изведе още веднъж напред с 6 точки при 17:11, а малко по-късно водехме и с 21:16. България не се отпусна и завоюва тази част с 25:20. Кошмарно стартира втората част, в която противника поведе първо с 9:2, а в средата на гейма водеше с 18:6. Селекцията на Лоренцо Мичели се разсъни, посредством най-много на положителните изяви на влязлата в игра Ивета Станчулова, както и на Мария Йорданова, и съумя да стопи разликата до 7 точки - 15:22. Сърбия взе тази част при 25:16 и изравни.

Още по-големи компликации изпитвахме в нахлуване в третия гейм, макар че доникъде му се държахме доста равностойно на златните медалисти от последното Световно състезание. Сърбия направи мощна серия след 11:15 и стремително натрупа удобна преднина за поврат в срещата. Оспорвано начало беляза четвъртия гейм, само че този път успяхме да откъснем с 11:4. Последваха някои неточности в редиците ни, а Сърбия съумя на няколко пъти да понижи изоставането си. Все отново не позволихме до края да поврат и на собствен ред изравнихме в геймовете след 25:17. В тайбрека международният първенец извънредно се активизира и дръпна в самото начало с 5:1. Разликата растеше, а ние не намирахме отговор против мощната игра на Тияна Бошкович, която осъществя 7 точки в тези минути. Българките съумяха да запишат едвам 4 точки в последният и съдбоносен гейм.

Радостина Маринова бе най-резултатна за нашия тим с 18 точки, а Мария Йорданова добави 11. Толкова записа и Мира Тодорова, която игра мощно на обсада и направи 5 от точките си там. Тимът ни осъществя общо 12 сполучливи блокади и 8 аса. Въпреки успеха над България, сръбкините също пропущат тази година финалния шампионат в Съединени американски щати. Те остават на 9-та позиция с 6 победи и 6 загуби. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР