Женската тенис асоциация (WTA) смята, че видео между Пън Шуей

...
Женската тенис асоциация (WTA) смята, че видео между Пън Шуей
Коментари Харесай

Женската тенис асоциация не се успокои и от разговора на Пън Шуей с Томас Бах

Женската тенис асоциация (WTA) счита, че видео сред Пън Шуей и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах не е задоволително доказателство, че тенисистката е добре и е в сигурност.

Пън Шуей беше в неопределеност от 2 ноември, когато упрекна в обезчестяване някогашния вицепремиер на Китай Джан Гаоли. След, че ще изтегли шампионатите си от Китай, в последните няколко дни китайски медии и клипове с тенисистката, с цел да покажат, че тя е добре. В събота тенисистката беше на шампионат в Пекин. Преди това пък беше оповестен от нейно име.

За да се стигне до неделя, когато МОК разгласява известие, в което се споделя, че Бах е приказвал 30 минути с Шуей. Това обаче не успокоява WTA. От асоциацията обявиха, че имат потребност от още доказателства, че всичко с тенисистката е наред.

" Беше добре да забележим Пън Шуей в последните видеоклипове, само че те не облекчават и не отстраняват терзанията на WTA за нейното благоденствие и за опцията ѝ да приказва без цензура или насила ", съобщи представител на WTA пред " Ройтерс ".

" Това видео не трансформира нашия призов за цялостно, почтено и транспарантно следствие, без цензура, на нейното обвиняване за полово принуждение, което е въпросът, породил първичното ни терзание ", прибавят от асоциацията.

 Женската тенис асоциация не се успокои и от диалога на Пън Шуей с Томас Бах
© Reuters

В последната седмица редица тенисисти, отпред с Новак Джокович, Роджър Федерер, Серена Уилямс и Наоми Осака, показаха терзания за някогашната лидерка в международната класация на двойки.

Въпросът беше издигнат и на политическо равнище, откакто Съединени американски щати и Англия приканиха Китай да даде доказателство за местоположението на Пън Шуей. В неделя към тях с включи и Франция. Министърът на външните работи на страната Жан-Ив льо Дриан съобщи: " Очаквам единствено едно: тя да приказва. "

В понеделник представител на министерството на външните работи на Китай съобщи, че Пън Шуей е участвала на обществени събития неотдавна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР