Женската тенис асоциация (WTA) предупреди официално Анастасия Потапова заради това,

...
Женската тенис асоциация (WTA) предупреди официално Анастасия Потапова заради това,
Коментари Харесай

Руска тенисистка получи предупреждение заради екип на "Спартак"

Женската тенис асоциация (WTA) предизвести публично Анастасия Потапова поради това, че носеше екип на футболния " Спартак " (Москва) преди мача си с Джесика Пегула на шампионата от сериите WTA1000 в Индиън Уелс тази седмица.

Действията на рускинята са признати като обществено изложение на поддръжка за страната ѝ по време на нашествието в Украйна. Потапова беше подложена на критика и от международната №1 Ига Швьонтек. Руската тенисистка изясни, че поддържа " Спартак " (Москва) от 13-годишна и не вижда провокация в носенето на екипа на отбора.

Състезатели от Русия и Беларус имат право да играят като и при мъжете, и при дамите, само че имаха за присъединяване на " ".

" Във връзка с фланелката на съветския футболен тим, WTA предизвести публично състезателката, че това е недопустимо и неуместно деяние. Не чакаме това да се повтори в бъдеще ", се споделя в известието от WTA.

Украинската тенисистка Лесия Цуренко пък се отдръпна от мача си с Арина Сабаленка от Беларус поради паник офанзива. Цуренко изясни, че офанзивата е породена от диалог с изпълнителния шеф на WTA Стив Саймън по отношение на реакцията на тениса след нашествието на Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР