Жените ще трябва да чакат повече от два века и

...
Жените ще трябва да чакат повече от два века и
Коментари Харесай

Жените ще стигнат мъжете в работата след 257 години

Жените ще би трябвало да чакат повече от два века и половина, с цел да се изравнят с мъжете на работното място, заяви Агенция Франс Прес. Според отчет, оповестен от Световния стопански конгрес (WEF), неравенството сред половете се усилва в редица сфери.

Въпреки че дамите редуцират изоставането в области като политиката, опазването на здравето и образованието, неравенството на работното място няма да изчезне най-малко до 2276 година, написа в WEF.

Организацията, която събира международния стопански хайлайф на форума в Давос всяка година, пресмята, че неравенството се е нараснало по отношение на индикаторите от 2018 година, когато до изгубването му са оставали 202 години. Базираната в Женева институция следи неравенството сред мъжете и дамите на работното място в 153 страни по света в 4 съществени сфери - обучение, опазване на здравето, благоприятни условия за икономическа активност и политическо овластяване.

В най-хубаво положение е образованието, където разликите сред изискванията за мъже и дами са спаднали доста и дамите се радват на 96% от това, което имат господата. В тази сфера неравенството може изцяло да изчезне единствено след 12 години.

Но общата картина в света остава необнадеждаваща. Едва към 55 на 100 от дамите в трудоспособна възраст са на пазара на труда. При мъжете процентът е 78.

Разликата в заплащането се свива в страните, които членуват в Организацията за икономическо съдействие и развиване, само че в това време се усилва в разрастващите се страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР