Жените, живеещи в квартали с условия за разходка, са по-малко

...
Жените, живеещи в квартали с условия за разходка, са по-малко
Коментари Харесай

Разходка в парка пази от рак жените в менопауза

Жените, живеещи в квартали с условия за разходка, са по-малко застрашени от ракови болести, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на научно проучване. Това се отнася най-много за рак на гърдата след менопаузата, само че и за рак на яйчниците, матката, както и многоброен миелом.

Изследването е направено от учени от няколко университета в Ню Йорк.

Резултатите демонстрират какъв брой е значимо градското обмисляне за по-възрастната част от популацията, сподели Андрю Рандъл, професор по епидемиология в Колумбийския университет. Градовете би трябвало да основават опция и да промотират ходенето пеш, да редуцират зависимостта от колите, сподели още Рандъл.

По-ранно изследване е свързало затлъстяването с възходящ риск от развиване на 13 типа рак при дамите, без значение от тежестта. Физическата интензивност снижава риска при всеки един тип.

Изследвани са повече от 14 000 дами на възраст от 35 до 65 години. Резултатите им са проследявани в продължение на три десетилетия. Взети са поради опциите за разходка в кварталите, където живеят, и рискът от развиване на рак, обвързван със затлъстяване.

Резултатите демонстрират, че при дамите, които живеят в региони с опция за разходка, съществува 26 % по-малка възможност от развиване на рак.

Изследването е оповестено в сп. " Environmental Health Perspectives ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР