Жените често се считат за нежни и крехки, за слабия

...
Жените често се считат за нежни и крехки, за слабия
Коментари Харесай

6 силни жени, които отказаха да приемат съдбата си и в крайна сметка станаха истински щастливи

Жените постоянно се смятат за нежни и нежни, за слабия пол, които би трябвало да бъдат заобиколени от грижи и обич. Въпреки това, когато става дума за справяне с проблеми и прекосяване през сложни времена, множеството дами демонстрират невероятна мощ на дух и неизменност.
Ние бяхме в действителност изумени от тези дами, които просто са траяли да се борят за своето благополучие, даже когато битката е прекомерно тежка. Решихме да споделим вдъхновяващите им истории с вас, с цел да потвърдим, че слабостта няма нищо общо с дамите.

1. Това момиче, което претърпя 18 операции, в този момент работи в хирургично поделение.

© Yoda1PositivityStar/imgur

Коди Хол, момиче от Англия, се родила с тежка дисторция на лицето. Лекарите споделили на родителите й, че не могат да създадат нищо, тъй че цялото семейство пуснало зов за събиране на пари за първото й лекуване в Щатите. Коди е единствено на една, когато й вършат първата интервенция.

© LuvBamboo/reddit

През идващите 14 години Хол претърпява 18 интервенции. Въпреки всички компликации, тя живее естествен живот и реализира обилни резултати в учебно заведение. За дребното момиченце е мъчно да се оправя със обстановки със своите съученици, само че в никакъв случай не разрешава на никого да й се смее или да я съжалява.

© Yoda1PositivityStar/imgur

В момента Коди работи в хирургично поделение в Обща болница в Кетъринг и е омъжена за обичания си от гимназията. Описвайки огромния си ден, тя споделя: „ Просто желая да покажа на хората, че има „ благополучен край “.

2. Тази пакистанска активистка за правата на индивида направи допустимо девойките в ислямските страни да продължат образованието си.

© MalalaFund/facebook

Малала Юсуфзай е истинска героиня и изключителен модел за подражателство. Тя стана известна, откакто стартира своя блог за Би Би Си за живота при режима на талибаните, който не разрешава на пакистанските девойки да посещават учебно заведение.

© MalalaFund/facebook

Момичето е изправено пред чести смъртни закани в Пакистан. Тя даже оцеля при опит за ликвидиране и медицинска кома.
Нейната храброст и безстрашна душа й помогнаха да реализира доста от задачите си. Тя е и най-младият лауреат на Нобелова премия. Като студентка в Оксфорд тя към момента оказва помощ на девойките по целия свят да продължат образованието си. Дори отвори учебно заведение за девойки сирийски бежанки и написа книга, озаглавена „ Аз съм Малала “.

3. Това е първата жена със синдром на Даун, състезаваща се в конкурса Мис Минесота Съединени американски щати.

© betheluniversity/facebook

Микайла Холмгрен, първата жена със синдром на Даун, която се състезава в състезанието „ Мис Минесота “, получи премията „ Мис Минесота Съединени американски щати “ и премията за режисьор. Изнасяйки речта си, тя сподели, че желае „ да проправи пътеката “ и да покаже друга страна на синдрома на Даун.

© Mikayla.InspirationalDancer/facebook

Микайла обича танци и гимнастика и се занимава с много благотворителна активност. Хората споделят, че нейната усмивка, възторг, откровеност и увереност са заразни. Това е просто още един въодушевяващ образец за хора с увреждания в развиването. Когато приказва за качествата си, Микайла споделя, че девойки като нея могат да вземат участие в същите събития за хубост и гении като всеки различен.

4. Тази жена работи на 9 места, с цел да се грижи за възрастните хора.

© unknownauthor/imgur

Сара Мур реши да напусне живота си в огромния град и да се реалокира на дребен шотландски остров, обитаем най-вече от възрастни хора, неспособни да правят никаква трудоемка работа. Сара е задоволително смела да се оправи даже и с най -тежката работа на острова. Тя съумява да бъде обгрижващ, диспетчер на полети, пожарникар, пастир и консултант едновременно. Също по този начин доставя локална поща, обработва товари на летището, ръководи багери в селскостопански земи и прави обиколки към единствения фар на острова.

© unknownauthor/imgur

Тя споделя, че не съжалява за решението си и че не й липсва метода й на живот вкъщи. Вече е намерила нови другари и не се усеща самотна. Местните я обичат и се възхищават на добротата й. Въпреки ежедневната упорита работа и неналичието на занимания, тя наподобява най-щастливият човек в света.

5. Тази жена оцеля при нападение на акула, загуби ръка и все пак се превърна в сърф звезда.

© SurferBethanyHamilton/facebook

На 13-годишна възраст Бетани Хамилтън едвам съумява да оцелее след злокобна офанзива на тигрова акула. Тази среща я остави с една ръка. Смелото момиче освен се възвърне изцяло, само че и съумя да преодолее страха си и да продължи да сърфира.

© SurferBethanyHamilton/facebook

Бетани е щастлива майка и брачна половинка, както и международно прочут професионален сърфист. Тя стана народен първенец и беше втора на Световното състезание за юноши. Нейната история е разказана в книга и филм, и двете на име Soul Surfer.

6. Този безприютен член на тайфа е приключил Харвард.

© bbc

Като дете Лиз Мъри би трябвало да преживее през сложни времена: тя е унизена в учебно заведение и в последна сметка се отхвърля от него. Като младеж става член на тайфа. На 15 годишна възраст, откакто майка й почива и фамилията й се мести в подслон за бездомни, Лиз е напълно сама по улиците, спейки по пейки.

© UBDSS/facebook

Никой в никакъв случай не чака история като тази да има благополучен край, само че Лиз съумява да се събере. Тя стана отлична студентка в учебно заведение и даже приключи Харвардския университет и продължи да се грижи за болния си татко, който й вдъхна обич към литературата.
Лиз е брилянтен създател и мотивационен представител. Тя беседва с младежи и възрастни и учи хората да имат вяра в себе си, да се възползват от всяка опция, без значение от събитията, и да преодолеят всевъзможни спънки по пътя на тяхното благополучие.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР