Жената на Роб Старк е изиграна от Уна Чаплин, която

...
Жената на Роб Старк е изиграна от Уна Чаплин, която
Коментари Харесай

Факти за „Игра на тронове“, които най-вероятно не знаете

Жената на Роб Старк е изиграна от Уна Чаплин, която е внучка на легендата Чарли Чаплин. Не единствено тя обаче е с известни корени. Ролята на Визерис Таргениан, братът на Денерис, е поверена на Хари Лойд, който е от рода на Чарлз Дикенс.

Още при започване на сериала, феновете се срещат с племето дотраки. Водени от своя водач хал Дрого, те идват за Денерис, която ще бъде продадена за негова младоженка. Езикът им обаче е чужд. Той е фиктивен особено за шоуто и съдържа повече от 3000 думи, които Емилия Кларк би трябвало да научи.

Един от най-ненавижданите персонажи в „ Игра на тронове “ безспорно е принц Джофри Баратеон. Със своята пренебрежителност и неправда, той съумява да вбеси всеки един почитател на сериала. След излъчването на първия епизод от поредицата Джордж Мартин праща писмо на артиста Джак Глийсън, в което написа „ Поздравления, всички те ненавиждат “.

Една от сцените в сериала демонстрира борба сред принц Оберин и Планината, в която представителят на от Дорн губи по отблъскващ метод. Според списание „ Тайм “ героят Планината е толкоз мощен, че в действителност може да ти строши главата и в действителния живот.

Хафтор Юлиус Бьорнсон (Планината) и Педро Паскал (принц Оберин).Снимка: Reuters

Моментът, в който част от армията на Старките намират изгубените вълчета в гората, е един от трогателните в сериала. Всяко от децата на Нед Старк получава по едно от тях, а актрисата Софи Търнър, която играе Санса Старк, даже осиновява своето и го кръщава Зуни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР