Жената, която вчера беше блъсната от трамвай в столицата е

...
Жената, която вчера беше блъсната от трамвай в столицата е
Коментари Харесай

Жената, блъсната от трамвай в София, е без опасност за живота

Жената, която през вчерашния ден беше блъсната от трамвай в столицата е без заплаха за живота. Тя е настанена в „ Пирогов” със строшен крайник, предава БТВ.

Малко преди 12:30 ч. мотриса, движеща се в посока ул. „ Алабин” към Съдебната палата, дерайлира и удари дамата. Работи се по две версии за случая – щета в стрелката, която дефинира посоката на придвижване и несъобразена скорост, която е 10 км/ч.

За „ Тази сутрин” инж. Иво Василев от Столичен електротранспорт изясни, че стрелката, която е с автоматизиран режим на отваряне, е в цялостна редовност. Той изясни, че ватманката на трамвая не е съумяла да задейства оборудването.

Грешка на ватманката може да е довела до случая с трамвай в София

По думите на Василев дамата е била в шоково положение и не е могла да изясни какво тъкмо се е случило. По думите му се е наложило тя да слезе от трамвая и ръчно да манипулира стрелката.

Инженерът уточни, че в стрелката е имало пясък, който се пуска от спирачните системи на мотрисите при буксуване.

„ В стрелката е имало пясък, който е трябвало да бъде измит, преди стрелката да бъде отворена. Жената най-вероятно е помислила, че стрелката е отворена. При тръгването механизмът се разцепва, което води до дерайлирането”, посочи той.

Тепърва предстоят експертизи, които ще покажат дали ватманката има виновност за случая и дали съответната стрелка е работела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР