Жената, която блъсна фатално 87-годишен вокален треньор на земята в Ню Йорк, се призна за виновна

...
Жената, която блъсна смъртоносно 87-годишен вокален инструктор от Бродуей в
Коментари Харесай

Жената, която блъсна смъртоносно 87-годишен вокален инструктор от Бродуей в Ню Йорк, се призна за виновна по обвинение за непредумишлено убийство от първа степен, съобщи в сряда окръжният прокурор на Манхатън Алвин Л. Браг-младши.

Съгласно условията на нейното споразумение за признаване на вината, Лорън Пазиенца ще бъде осъдена на осем години затвор и пет години надзор след освобождаването й, се казва в съобщение за пресата на прокуратурата.

След като беше бутната на земята от Pazienza на 10 март 2022 г., вокалната треньорка Барбара Густърн беше откарана по спешност в болницата, където по-късно почина.

Селфи, публикувано от Барбара Густърн на страницата си във Facebook на 17 март 2021 г. Селфи, публикувано от Барбара Густърн на страницата й във Facebook на 17 март 2021 г. Барбара Майер Густерн/Facebook

Гюстърн беше „талантлив музикален театрален изпълнител и вокален треньор, който докосна толкова много хора в Ню Йорк и извън него“, каза Браг в изявление.

От прокуратурата съобщиха, че инцидентът е станал около 20:30 часа. ЕТ.

Пазиенца вървеше от Челси Парк, когато пресече улица и изкрещя нецензурни думи към Гюстърн и след това „умишлено я блъсна на земята“, карайки я да падне директно на главата си, се казва в съобщението за новините от офиса на прокуратурата.

Падането е причинило "масивен кръвоизлив" в мозъка на Гюстърн, добави той.

Пациенца се отдалечи, докато Гюстърн лежеше на земята и кървеше от главата й, казаха прокурорите.

Селфи, публикувано от Барбара Майер Густерн в нейния Facebook на 17 март 2021 г. Селфи, публикувано от Барбара Майер Густерн в нейния Facebook на 17 март 2021 г Барбара Майер Густерн/Facebook

„Очевидци повикаха спешна помощ и г-жа Гюстърн беше откарана по спешност в болницата, където изпадна в безсъзнание. Тя почина пет дни по-късно, след като беше свалена от апарата за животоподдържане“, се казва в съобщението.

Според наказателна жалба, съобщена по-рано от CNN, не е имало „очевидна причина“ за атаката.

Пациенца се върна с метрото до апартамента си в Куинс с годеника си приблизително 20 минути след инцидента. Тя изтри акаунтите си в социалните медии и свали уебсайта си за сватба, според офиса на прокуратурата, а по-късно отиде в Лонг Айлънд, за да остане при семейството.

„Лорън Пазиенца агресивно блъсна Барбара Гюстърн на земята и се отдалечи, докато любимата нюйоркчанка лежеше там, окървавена. Днешната молба държи Pazienza отговорна за нейните смъртоносни действия“, каза Браг в изявлението си в сряда.

CNN се свърза с адвоката на Pazienza, Артър Айдала, за коментар.

Когато Pazienza беше освободен под гаранция през март 2022 г., Айдала каза пред CNN, че клиентката му се чувства „много облекчена, че се прибира вкъщи, за да бъде със семейството си“ и че техните „мисли и молитви“ са били със семейството на Густерн в деня на нейното погребение.

Присъдата на Пациенца ще бъде произнесена на 29 септември, съобщиха от прокуратурата.

Джесика Син от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР