Жената до Боян Петров Радослава Ненова призова спасителите на Шиша

...
Жената до Боян Петров Радослава Ненова призова спасителите на Шиша
Коментари Харесай

Майката и сестрата на Боян Петров за надеждата: Молим се, не можем да се откажем

Жената до Боян Петров Радослава Ненова прикани спасителите на Шиша Пангма да прекратят търсенето на алпиниста. Неговите сестра и майка обаче се надяват акцията да продължи. Защото вярата им за знамение не ги е напуснала. „ Молим се, не сме го отписали, не мога да се откажа”, споделя майката пред NOVA. „ 100% жив е. Той би трябвало да живее, той е силен”, споделя пък дядо Боян, който споделя за последния си диалог с кръстения на него внук. Един откровен диалог за вярата и болката.

„ Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее и че се е скатал някъде, в някаква цепчица и че си мисли за нас”, споделя сестрата Александра Петрова. „ Няма да се предам, до момента в който не чуя някаква новина”, а майка ѝ добавя „ неприятната новина”. „ Не си споделяме съвсем нищо на тръгване.”

„ Когато отпътува ми се обади по телефона, споделих му Бояне, на добър час, постепенно вървиш, бързо стигаш”, споделил на своя внук дядо Боян.

Пред сестра си пък алпинистът е признал, че не му се отпътува. „ Каза ‘тук всичко е разцъфнало, хубаво, не ми се потегля, а там ще ми е студено’. Казах му, за какво тогава отиваш. ‘Ами, нали такава е мисията’.

По проект Боян Петров е трябвало да се завърне у нас на 28 май, рожденият ден на сина си.

„ Вярвам доста на шерпите. Чувството му за предпазване е огромно. Там има непрестанно трудности, само че постоянно има някой към него, а в този момент е самичък. Той подхваща доста акции самичък, само че някой го вижда. Много време измина, това е тъжното.”

„ Шиша Пангма може би го е задържала поради сложността на този връх. Той е най-ниският, а той нищо не подценява. Той е доста систематичен. Молим се, не сме го отписали, не мога да се откажа.”

„ 100% жив е. Той би трябвало да живее, той е силен”, споделя дядото.

А на какво го е учила майка му: „ На независимост съм го учила. Винаги споделях 'Ти можеш да вършим, каквото пожелаеш’. Само че има отговорност. Ако би трябвало ще остане вечно в планините, само че на нас ни се желае да си пристигна.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР