Жена загина, а двама мъже са в неизвестност, след като

...
Жена загина, а двама мъже са в неизвестност, след като
Коментари Харесай

София донесе снежен ад в Гърция! Външно министерство предупреди всички българи: Ако изпаднете в беда, звънете на...

Жена почина, а двама мъже са в неопределеност, откакто снежни виелици удариха елементи от Гърция, оповестиха полицейски представители, представени от Ройтерс. Бурята „ София “ провокира значителни снеговалежи и докара до затваряне на пътища в цяла Гърция. Обилни снеговалежи има даже и в ниските елементи, както и бурни ветрове в морето.

Температурите в Централна и Северна Гърция стоят под нулата от съвсем седмица, а изобилните снеговалежи нарушиха транспортните услуги и постановиха отклонение на полети от северната част на страната. Припомняме, че тялото на 66-годишна жена бе открито в преобърнала се кола покрай поток в Кератеа, на 45 км югоизточно от Атина. В колата е имало и двама мъже, чиято орис е незнайна. Очаква се от понеделник Гърция да бъде ударена от нов леден фронт.



Повече от 24 часа след мощната снежна стихия в Северна Гърция доста региони на Халкидическия полуостров към момента бедстват. Без ток са минимум две обитаеми места. Екипи на електрическата компания се пробват да отстранят повредата по мрежата, само че работата им е затруднена от блокираните пътища. На полуостровите Ситония и Касандра снежната завивка доближава до 40 сантиметра. Големи сектори от пътната мрежа в региона са затрупани от сняг и непроходими. Има и паднали дървета, които препречват пътищата. Снощи в разчистването се е присъединила и армията, откакто нейната помощ е била поискана от локалните управляващи на полуостров Халкидики.   Снежните виелици в южната ни съседка взеха и жертва – 66-годишна жена почина в колата си, която се преобърнала покрай поток в Кератеа, на 45 км югоизточно от Атина. В колата е имало и двама мъже, чиято орис е незнайна.



Ако изпаднат в неволя поради неприятното време, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон: +30 2310 869 520, осведомят от Министерство на външните работи.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР