Жена се оплака в Общинската избирателна комисия във Враца, че

...
Жена се оплака в Общинската избирателна комисия във Враца, че
Коментари Харесай

Ти да видиш! Натопиха Кирил Илиев, че ходи на работа

Жена се оплака в Общинската изборна комисия във Враца, че кмет върви на работа, до момента в който е в отпуск, научи BulNews.bg.
Става въпрос за дългогодишния властник на село Бели извор Кирил Илиев. В момента той е претендент за трети следващ мандат отпред на обитаемото място. Според условията на закона, до момента в който тече предизборната акция, той е в заплатен годишен отпуск.
Жителка на врачанското селце обаче забелязала, че въпреки да не се води на работа, Кирил Илиев всеки ден е в кметството. Ягодинка Григорова подала недоволство против трудовия възторг на кмета. Тя помолила за незабавна интервенция от страна на ОИК-Враца той да бъде предизвестен да не върви повече в кметството, тъй като е в нарушаване на закона и да понесе всички произлизащи от това последици.
Членовете на комисията счели сигнала за позволен, само че прегледан всъщност – за безпочвен. В сигнала ясно е посочено, че кметът е в наложителен отпуск и е спазил условията на Изборния кодекс. Като гражданин на село Бели извор наличието му в кметството не съставлява нарушаване на разпоредбите. ОИК-Враца са безапелационни, че не могат да указват, предизвестяват или не разрешават на жителите да вървят където и да било.
В сигнала даже не се съдържат данни за никакви дейности от страна на претендента. Не се показва за пропаганда от негова страна, осъществена в кметството, нито се показват лица, които да са пропагандирани там. Така от ОИК постановили, че наличието на Илиев в постройката на кметството не е нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР