Жена с рядък родилен белег открива, че е своя собствена

...
Жена с рядък родилен белег открива, че е своя собствена
Коментари Харесай

Тази жена е своя собствена близначка

Жена с необичаен родилен белег открива, че е своя лична близначка.

Певицата Тейлър Мул от Калифорния има необичайно родилно леке по средата на тялото си – част от нейния торс и гърба ѝ изглеждат леко по-червеникави. Жената се отличава и с още няколко други необикновени характерности, които подсказват, че нещо не е наред.

„ Всичко в лявата част на тялото ми е малко по-голямо от дясната – написа Тейлър в своя блог. – Имам двоен зъб в лявата половина на устата си, а също и по-голяма сензитивност и алергии към храни, медикаменти, добавки, бижута и ухапвания от инсекти ".

След като се съветва с доктор, осведомен с по-редките медицински болести, тя открива, че има две групи ДНК.

„ Не единствено това – споделиха ми, че имам две имунни системи и две кръвни групи “.

Тейлър има тетрагаметичен химеризъм. Това се случва, когато две обособени яйцеклетки се оплопждат от два разнообразни сперматозоида, а след това един от ембрионите всмуква другия в ранния стадий на развиване. Хората с този вид химеризъм могат да имат две кръвни групи (досущ като Тейлър) или разнообразни цветове на очите.

Химеризмът се среща рядко. Документирани са едвам към 100 случая, а хората, живеещи с него, водят напълно естествен живот без затруднения (с изключение на променената пигментация). Част от тях схващат, че имат химеризъм, чак откакто си вършат кръвни проби. През 2006 година майка е принудена да потвърди, че децата ѝ са нейни, откакто кръвен тест демонстрира, че ДНК-то ѝ не пасва с това на личните ѝ деца. Причината? В тялото ѝ съществува ДНК на нейния личен близнак.

Химеричните пациенти разполагат с две групи ДНК, като по-голямата част от клетките им идват от една от тях. В някои случаи даден човек може да развие неопределени гениталии, в случай че двата ембриона-близнаци, от които се е развил, съдържат разнообразни хромозоми (т.е. в случай че единият близнак е от мъжки пол, а другият – от женски).

В случая на Мул и двата ембриона, от които се е развила, са женски. Поради смесената си ДНК обаче тя има здравословни проблеми.

" Тялото ми реагира на ДНК-то и клетките на близначката ми като на непознато тяло. Това компрометира имунната ми система, която е много по-слаба от тази на елементарните хора. Ето за какво, за жалост, пострадвам автоимунни и здравословни проблеми ", споделя Тейлър, която открива, че е своя лична близначка още през 2009 година Едва през 2017 година обаче оповестява диагнозата си на света, с цел да увеличи осведомеността по отношение на това положение и връзките му с автоимунните болести.

" Почувствах, че е значимо да покажа на всички физическите си особености, тъй като в развлекателния бизнес има голям напън да изглеждаш физически съвършено или в границите на избран физически стандарт ", написа тя тогава.

" Надявам се, че като покажа личните си недостатъци, ще вдъхновя другите, които имат физически аномалии (или които просто са различни) да не престават да преследват фантазиите си, да се обичат абсолютно и да знаят, че са красиви такива, каквито са ".

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР