Жена от Уисконсин е призната за виновна, че е убила

...
Жена от Уисконсин е призната за виновна, че е убила
Коментари Харесай

Смъртоносен коктейл: Жена уби своя приятелка с водка и капки за очи

Ж ена от Уисконсин е приета за отговорна, че е умъртвила приятелката си с токсичен коктейл и е откраднала от нея повече от 100 000 долара.

Съдебните заседатели от окръг Уокиша осъдиха 39-годишната Джеси Курчевски за съзнателно ликвидиране от първа степен и за две закононарушения, свързани с кражба. Това оповестява The Milwaukee Journal Sentinel. 

Полицията е разкрила Лин Ернан, жена на към 60 години, мъртва в дома ѝ измежду " огромно количество опаковки от медикаменти и паница тъкмо с натрошени лекарства в нея ", съобщи People. 

A jury rejected Jessy Kurczewski's claim that her friend committed suicide.
— NewsRadio 95 WXTK (@95wxtk)
На 3 октомври 2018 година полицията за пръв път е направила инспекция на здравословното положение на дамата, откакто са получили позвъняване от Курчевски. 39-годишната жена споделила, че приятелката ѝ е " в безсъзнание и не диша ".   

Първоначално полицията е заподозряла, че Ернан е умряла от свръхдоза, само че три месеца по-късно правосъдният доктор на окръг Уоукеша е открил, че тя е умряла от съдбовна доза тетризолин - главната съставна част в множеството капки за очи. 

Курчевски, която е задържана през лятото на 2019 година, неведнъж е променяла показанията си, показват органите на реда.  

Джеси Курчевски е твърдяла, че приятелката ѝ имала проблеми с лекарства, съдържащи тетризолин. По думите ѝ Ернан купувала капки в огромни количества, а на всички места в жилището имало бутилки и кутии от лекарството, написа People.

Курчевски е споделила на полицията, че е видяла Ернан да си прави коктейл от капки за очи и водка, ден преди гибелта си. 39-годишната жена декларирала, че приятелката ѝ се е " опитвала да се самоубие " с коктейла. 

В хода на следствието Курчевски е трансформирала показанията си. Тя разказала на проверяващите органи, че била принудена да даде на притеклата си смъртоносната композиция от водка и капки за очи. 

Продължаващото следствие на финансите на Курчевски разкрива също, че тя е трансферирала повече от 100 000 $ от спестяванията на Ернан в личната си сметка и че разноските ѝ са се нараснали, когато се е сближила с по-възрастната жена. Това се показва в изказване на полицията от окръг Уоукеша. 

Wisconsin Woman Found Guilty of Murdering Friend by Spiking Her Water Bottle with Eye Drops
— People (@people)
Прокурорите, отговарящи за случая са показали, че  Курчевски съзнателно е отровила старата си другарка, оповестява ABC News. 

" Обвиняемата е предала Лин от лакомия ", декларирал заместник-окръжният прокурор на окръг Уоукеша Аби Николи. 

“Смъртта на Ернан може елементарно да се изясни със склонността ѝ към несъразмерната приложимост на капки за очи, и че Курчевски по никакъв метод не е обвързван със гибелта ѝ ”, показал юристът на Джеси Курчевски, оповестява ABC News. 

Произнасянето на присъдата на Курчевски е планувано за 7 декември, съгласно АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР