Жена от САЩ постави рекорд за най-дългия женски кефал в света

...
Тами Манис официално е изцяло бизнес отпред и купонясва отзад,
Коментари Харесай

Тами Манис официално е изцяло бизнес отпред и купонясва отзад, след като нейният кефал, с размери 5 фута и 8 инча (почти 173 сантиметра), беше потвърден като най-дългия женски в света.

58-годишната жена за последно е подрязала косата си на 9 февруари 1990 г., според Световните рекорди на Гинес.

„Много хора просто го забелязват, когато се обърна, така че през повечето време сякаш не осъзнават колко дълга е косата ми, докато не погледнат отзад“, каза Манис във видео, публикувано от Книгата на рекордите на Гинес в четвъртък .

„Бяха осемдесетте години и всеки имаше опашка на плъх“, каза тя, добавяйки, че за първи път се е вдъхновила да отгледа кефал, след като е гледала музикалния видеоклип „Voices Carry“ на Til Tuesday.

„Момичето имаше опашка на плъх и аз наистина исках една от тях“, каза Манис.

След като първоначално отряза кефала си през ноември 1989 г., жителката на Тенеси веднага съжали за това и реши да го отгледа отново на следващата година. Оттогава тя никога не е поглеждала назад.

Тами Манис е от Ноксвил, Тенеси. Тами Манис е от Ноксвил, Тенеси. Уейд Пейн/Световни рекорди на Гинес

Обикновено Манис държи кефала си сплетен на плитка и когато кара мотора си, тя просто „пъхва опашката“ в джоба си.

Един приятел сплита косата на Манис за нея веднъж седмично и кефалът остава така, докато тя не го измие отново и не го изсуши с хартиени кърпи, „защото иначе щеше да остане мокър през повечето време“, каза тя.

Кефалите, въпреки че обикновено се свързват с 80-те години на миналия век, имат история, датираща от векове – дори гръцкият поет Омир, който пише в „Илиада“ през 8 век пр. н. е., споменава копиеносци с „подрязани чела, дълги коси на гърба“.

За Манис това позволи на хората да я разпознаят дори отпреди повече от 20 години и осигури тема за разговор между нейните приятели и семейство.

Миналата година тя се класира на второ място в дивизията „Femullet“ на US Mullet Championships 2022 и спечели придружаващата награда от $300, опит, който я насърчи да кандидатства за Световния рекорд на Гинес.

След дълъг процес, включително заснемане на косата й, за да покаже дължината й, Манис получи пакет на предната си веранда, който я информира за официалния запис.

„Когато го отворих, си помислих „това е невероятно“, каза тя.

Лия Долан от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР