Жена осъди Столична община за 80 000 лева, съобщава правният

...
Жена осъди Столична община за 80 000 лева, съобщава правният
Коментари Харесай

Жена осъди Столична община за 80 000 лева

Жена осъди Столична община за 80 000 лв., оповестява правният портал Lex.bg. Преди 6 години тя претърпяла случай, при който тролей премазал краката ѝ, откакто се спънала в дупка на тротоара в опит да го догони.

Това излиза наяве от решение на Софийския градски съд (СГС), където пострадалата завела непълен иск против общината за 44 900 лв. - втората част от претендираните от нея общо 80 000 лв. за неимуществени вреди от случая. Две години по-рано съдът й присъдил първата част от желаното обезщетение от 35 100 лв..

Освен това Столична община би трябвало да заплати 3700 лв. обезщетение за разноските по лекуването на потърпевшата и разноските по делото, които възлизат на 10 000 лв..

През 2018 година потърпевшата пресякла кръстовището на бул. " Васил Левски " и ул. " Граф Игнатиев " и се затичала в опит да хване тролей №5 на близката спирка. Тя обаче се спънала в дупка на тротоара и паднала. Част от тялото ѝ било на тротоара, само че краката ѝ останали на пътното платно и преминаващият около нея тролей ги премазал.

В резултат на това дамата потърпевша тежко. Тя получила счупвания и размачквания на лявата подбедрица и на ходилата на двата крайници. Направени са й 13 интервенции. Лечението на потърпевшата продължава и до през днешния ден.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
 Пострадала пешеходка осъди община Русе за 12 000 лв.
Пострадала пешеходка осъди община Русе за 12 000 лв.

Тя паднала върху повреден тротоар и си счупила ръката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР