Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради

...
Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради
Коментари Харесай

Жена почина от студ в дома си, страхувала си от високи сметки за отопление

Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради боязън от скъпи сметки “, е умряла след хипотермия. Барбара Болтън е пренебрегнала молбите на фамилията си да пусне отоплението в къщата си в Бъри, Манчестър, оповестява SkyNews.

Медиците са разкрили, че телесната температура на госпожа Болтън е единствено 28°C, спрямо естествените 36,6°C. Тя е билаоткрита от внука си през декември 2022 година, свлечена на кухненската си маса, неспособна да приказва. Откарана е в болница в Бъри, само че е на 5 януари умряла от пневмония, породена от хипотермия.

„ Ясно е, че е била съсредоточена върху терзанието да включи отоплението си, без значение кой какво йе казвал “, изясни старши правосъдният доктор Джоан Киърсли на сина на госпожа Болтън Марк Болтън.

Разследването открива, че в болничните бележки е записано, че госпожа Болтън съзнателно не е присъединила отоплението си „ от боязън от високи сметки за сила “. В изказване, прочетено пред съда, господин Болтън завява, че беседва с майка си всеки ден и постоянно я посещава. Той добавил, че фамилията даже ѝ е купило нагреватели, само че тя ги пускала единствено когато фамилията било на посетители. Синът разказва, че майка му се е отказала да работи като помощник в аптека на 82-годишна възраст, а медицинските доказателства, показани на съда, демонстрират, че тя съвсем не е посещавала персонален доктор през живота си.

Синът добави, чемайка му е от " остарялата школа " и сподели още: " Беше по нейния или по безстопанствен различен метод - по този начин бяха нещата замайка ми. " Той изясни, че е работил като планински избавител и знае какъв брой рискова може да бъде хипотермията. Записвайки заключението за злополуката, правосъдният доктор споделя: " Жената изглеждаше удивително и работеше до 82 години. "

Хипотермията е рисково здравно положение, което настава, когато телесната температура паднепод 35°C.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР