Жена на 33 години почина след отказ за хоспитализиране в

...
Жена на 33 години почина след отказ за хоспитализиране в
Коментари Харесай

33-годишна жена почина след отказ да бъде приета от две болници в Монтана

Жена на 33 години умря след отвод за хоспитализиране в две лечебни заведения в Монтана. Петя Бориславова е майка на 3 деца. Издъхнала е на 15 септември.

От седмица Петя се оплаквала от затруднено дишане. Лекувана е с няколко антибиотика, прегледана е от кардиолог и експерт по белодробни болести, а PCR пробата ѝ е бил негативен.

На 15-и септември положението ѝ се утежнява и получава направление за настаняване в " Белодробно поделение " на МБАЛ-Монтана.

По думите на роднините колата за спешна помощ се забавя близо два часа, а фамилията взема решение да закара Петя с персонален автомобил до болничното заведение.

Там е препратена към Спешното поделение, а от там към частна клиника, която се намира в края на града, където също отхвърлят да я одобряват.

Семейството на умрялата жена е уверено, че изгубените скъпи часове са причина за съдбовния край и ще търси правдивост.

" Два часа не желаят да одобряват щерка ми, взимат документите и ни препращат в друга болница, частна, отиваме там и ни споделят, че ние не сме за тук. Обратно ни връщат. Казаха ни, че, в случай че е от Коронавирус, ще я одобряват. Защо? " пита бащата Борислав.

" Отношението на докторите не е положително. Те я объркаха с медикаменти. Трябва да е особено с ковид, с цел да я одобряват, другояче не са желали да я одобряват. Тя имаше интензивен пулс. Трябваше да я приберат в кардиология и по-късно да се лекува пневмонията. Те си хвърляха топката един на различен и стана каквото не трябваше да става. Това е следващ случай. С детенцето ми вършиха по този начин, с дядо ми. Безобразие ", добави сестрата на умрялата жена.

Майката на умрялата сподели още, че фамилията ще си търси правата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР