Железопътният транспорт в западните държави е изложен на потенциална опасност

...
Железопътният транспорт в западните държави е изложен на потенциална опасност
Коментари Харесай

Германските служби предупреждават за висока терористична опасност

Железопътният превоз в западните страни е изложен на евентуална заплаха от терористични офанзиви, оповестява немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Според Федералната престъпна полицейска работа на Германия влаковете от ден на ден попадат в полезрението на радикалните ислямисти като евентуални цели за набези, които може да бъдат осъществени посредством бойкот на релсите.
„ Атаки от този тип са възможни в Германия ", сигнализира представител на службата пред локални медии.
По-рано терориситчната формация „ Ал Кайда “ прикани в оповестен в списание текст за осъществяването на набези в железопътния превоз на западните страни. „ Дори в случай че в публикацията няма съответно споменаване на Германия, сходни офанзиви са вероятни и във Федерална Република Германия “, предизвести говоерителят на Федералната престъпна полицейска работа, съобщи " Фокус ".
В интернет конгрес, тясно обвързван с екстремистката формация „ Ислямска страна ", през юли бяха разисквани методите за предизвикателство на дерайлиране на влаковете в Европа. Търсеният резултат е като този от случая в Бад Айблинг от 2016 година, който приключи с 12 починали и десетки ранени. Въпреки това, съответни индикации за планувани офанзиви в Германия не са известни а управляващите, увери представителят на Федералната престъпна полицейска работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР