Железопътният превозвач Eurostar умишлено оставя стотици непродадени билети за влаковете

...
Железопътният превозвач Eurostar умишлено оставя стотици непродадени билети за влаковете
Коментари Харесай

Наследството на Брекзит: Нарочно не продават билети за влака под Ламанша

Железопътният транспортьор Eurostar съзнателно оставя стотици непродадени билети за влаковете в пиковите часове, тъй като граничната полиция не може да обработва задоволително бързо паспортите на пасажерите. 

Това е директно разследване от по-строгите паспортни инспекции, които се изискват след Брекзит.
Особено неприятно е, когато сте човек, който не си е мислел да напусне Европа. Смятам, че е в действителност значимо да се пътува, изключително за моето потомство, да може да се пътува свободно. Днес пътувам по работа, това оказва действително значение върху опцията ми да правя работата си в Европа. Това е същински позор.
Джейн Хопкинсън
Опашките при паспортния надзор са доста по-дълги. Има доста по-голямо разделяне на хората - според от това дали имате английски паспорт или европейски, ясно разграничаване къде отивате. Аз имам френски паспорт, тъй че персонално аз минавам много бързо. Но виждам, че хората от Обединеното кралство в множеството случаи прекарват доста време на опашките.
Рафаел Зурита

Пандемията ограничи пътуванията до най-малко, само че след внезапното увеличение на броя на завръщащите се пасажери и туристи времето за очакване се усили. До такава степен, че Eurostar лимитира броя на пасажерите. Оставяйки потенциала в пиковите часове с 30% по-малък, в сравнение с през 2019 година

Люк Ханрахан, Euronews Франция: След Брекзит английските паспорти се обработват настрана. Сега Eurostar желае от пасажерите да дойдат 90 минути преди заминаването на влака им. Влаковете потеглят първи заран. До 250 свободни места всеки ден.

От Eurostar декларират, че се надяват както Обединеното кралство, по този начин и Европейски Съюз да усилят броя на гранична полиция и да слагат повече електронни пунктове, с цел да се понижи времето за инспекция на гарата.

Междувременно пасажерите ще би трябвало да мислят по-отрано, с цел да си обезпечат място в най-натоварените часове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР