Железопътните услуги бяха възобновени в Гърция за първи път след

...
Железопътните услуги бяха възобновени в Гърция за първи път след
Коментари Харесай

Гърция възобновява железопътния транспорт

Железопътните услуги бяха обновени в Гърция за първи път след смъртоносната железопътна злополука преди три седмици, докато дясноцентристкото държавно управление на страната се бори да си възвърне позициите преди общите избори, оповестява Асошиейтед прес.

Челният конфликт сред два влака на 28 февруари, най-смъртоносният в историята на страната, взе 57 жертви и остави десетки ранени, като девет към момента са в болница.

Железопътните услуги бяха рестартирани единствено по лимитирани сектори от жп мрежа, с спомагателен влаков и гаров личен състав и точки за наложително понижаване на скоростта в региони, където рискът за конфликт се смята за по-висок.

Първият трен за деня потегли в 04:45 сутринта от Атина до Иной, на 60 километра на север. Крайградската железопътна услуга от Атина до интернационалното летище също беше възобновена. Пълният размер от услуги ще бъде обновен на 11 април, в това число железопътния превоз сред Атина и втория по величина град в Гърция, Солун.

Смъртоносният конфликт сред пътнически трен по маршрута Атина-Солун и приближаващ товарен транспортьор акцентира дългогодишни проблеми със системите за наблюдаване на сигурността на жп мрежата.

Това беше покруса, която не трябваше да се случва. Немислимо е да мислим, че в Гърция през 2023 година може да има два влака на една и съща линия, пътуващи в противоположни направления, и че никой не го осъзнава, съобщи министър председателят Мицотакис.

Вярвам, че хората, до момента в който изпитват яд и гняв, схващат, че този случай е резултат от сбора от неточности, направени в продължение на доста десетилетия. Сега имаме обвързване да се оправим фрапантно с тях. Чувстваме сериозна отговорност, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР