Железопътните гари в Германия останаха празни и днес, след като

...
Железопътните гари в Германия останаха празни и днес, след като
Коментари Харесай

Недоволството на работниците парализира ЖП транспорта в Германия

Железопътните гари в Германия останаха празни и през днешния ден, откакто синдикатът на машинистите в страната разгласи тридневна стачка. Работниците споделят, че са недоволни от неприятните условия и ниските заплати. Те упорстват за работно време, което да не надвишава 35 часа седмично вместо досегашните 38. Според влаковия оператор Deutsche Bahn промените ще доведат до 50% повече разноски за личен състав. 
Трябва да създадем специалността атрактивна, с цел да идват хората при нас и да остават. Мнозина си потеглят бързо. Трябва да създадем нещо, бордът на шефовете няма хрумвания и не подхваща дейности.
Рене Базелт, шеф трен на Deutsche Bahn на дълги дистанции

И машинистите, и пасажерите на Deutsche Bahn са недоволни от проекта членовете на борда на шефовете да получат 5 млн. евро под формата на бонуси през 2022 година В същото време закъсненията на влаковете са повече от всеки път. Германия е на 8-о място по периодичност на стачките в Европа, а през 2024-та се чака стачните дейности да се усилят. Синдикатите в железопътния превоз са подготвени да продължат митингите и идната седмица.Експерти позволяват, че стачките може да доведат до проблеми с веригата за доставки поради недоволството на машинистите на товарни влакове. В същото време и пътищата в Германия бяха блокирани поради митинг на фермерите, което значи, че съдружното държавно управление на най-голямата стопанска система в Европа е под напън.

Лив Щрауд, Euronews

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР