Желателно е възрастните да ограничават срещите с други хора, докато

...
Желателно е възрастните да ограничават срещите с други хора, докато
Коментари Харесай

Вирусолог със смела прогноза за края на епидемията от COVID-19 в България

Желателно е възрастните да лимитират срещите с други хора, до момента в който не е доближат пикът на епидемията, разяснява проф. доктор Радка Аргирова, вирусолог, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология.

"Всяка зараза си има своя крива, ние сме още първоначално и вървим нагоре по стръмната част. Сега е доста, доста добре възрастните хора, изключително тези с хронични болести, да се дистанцират и да понижат до най-малко обществените си контакти, само че не е даден период за това ", сподели тя пред БНР.

5 нови случая на инфектирани с ковид у нас

Когато стартира да понижава броят на инфектираните и няма новооткрити случаи може да се каже, че епидемията е минала.

"Имам една смела прогноза - че при започване на май ще имаме нашия пик в България, а в края на май, първите дни на юни епидемията ще завърши ", предвижда специалистът.

Необходима е цялостна дисциплинираност от страна на всички. Съществуват проби, които могат да дефинират, кои лица са преодолели болестта от вируса, без да развият симтоматика.

Професор Аргирова съобщи, че не би трябвало всеобщо хората да си вършат проучвания.



"Би могло хората да потърсят подобен тест, в случай че примерно, са прекарали в от месеците от Нова година до момента, нещо сходно на грип, напълно леко, което бързо е отминало и за което те считат, че е било просто простуда. Тогава може да се потърси дали не е било контакт с вируса, в подобен смисъл ", посочи Аргирова.

Колективният имунитет е нещо, което се основава, когато работим със заразни заболявания, против които има ваксина.

Немски учени разкриха по кое време ще затихне пандемията от COVID-19

Това сподели тя във връзка декларираното от английския министър председател Борис Джонсън, че всички британци би трябвало да понижат обществените си контакти до най-малко, изключително тези над 70 години:

"В тази история зървам, че те желаят да основат по натурален път имунитет към COVID-19, само че, по пътя на основаване на този имунитет по натурален път, доста хора ще пострадат.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР