Желанието на всеки човек е да има колкото се може

...
Желанието на всеки човек е да има колкото се може
Коментари Харесай

5 токсични навика, от които да се отървете, за да имате повече приятели

Желанието на всеки човек е да има колкото се може повече другари. И тук приказваме за същински другари, на които може да разчита, а не просто на познати. Макар обществото да счита, че дамите порастват, мечтаейки за приказна връзка и женитба, то бърка. Най-голямата ни фантазия като деца е да израснем и да имаме група подкрепящи ни най-хубави другари. Така че, когато се появи отровен човек и провокира разкол, е елементарно да го пренебрегнем в огромната скица.

Въпреки това съществуването на отровен другар в кръга ви е пагубно, както за вашето психологично здраве, по този начин и за останалите членове на групата. Нещо по-лошо – допустимо е даже да не разпознавате, че това, което прави приятелят, е токсично преди всичко. Тези общи черти могат елементарно да се скрият в другарските групи и да останат незабелязани, макар че вършат връзката ви по-малко подкрепяща и сигурна.

Ако се надявате да намерите повече другари през тази година, оставете тези токсични черти, с цел да се отворите за нови благоприятни условия и взаимоотношения.

Независимо дали забелязвате, че сами ги проявявате, или някой от приятелите ви незабавно се сеща за тях, знайте, че един другар може да се държи токсично, без безусловно да има изцяло токсично наличие. Ако ваш другояче добър другар стартира да демонстрира някои от тези характерности, поговорете с него за това по какъв начин се чувствате и вижте какво става.

Вероятно става дума повече за тях, в сравнение с за вас. А в случай че го забележите в себе си, поговорете с терапевта си или с повече другар, с цел да се концентрирайте върху излекуването на моделите, които може би ви карат да реагирате на страстите по този метод.

Ето от кои неща би трябвало да се отървете, с цел да имате повече другари:

Опазване на страстите ви

Когато чувствате, че не можете да се отворите или да говорите за битките, които преживявате в живота си, това може да бъде токсично и от двете страни. Ако приятелите ви карат да се чувствате по този начин, като че ли не можете да се отворите или че ще ви съдят, те не основават безвредно пространство, в което да изразявате себе си. По същия метод, в случай че не сте в положение да станете уязвими, до момента в който всичките ви другари непрекъснато идват при вас за съвет, те може да се тормозят, че другарството ви е едностранчиво.

Приятелите би трябвало да са хората, които са постоянно до вас, без да ви съдят. Така че, когато се чувствате по този начин, като че ли би трябвало да сложите самоуверено лице и да се усмихвате през проблемите, през които преминавате, не изживявате другарството си в цялостния му капацитет. Ако се отдадете на страстите си, сигурно ще имате повече другари.

 повече другари

Токсична позитивност

Токсичната позитивност е доста елементарен метод да накарате някого да се усеща по този начин, като че ли неговите проблеми нямат значение. Трудно ще имате повече другари с сходно поведение. Ако кажете на приятеля си, че имате неприятен ден, а отговорът му е: „ Погледни откъм светлата страна! “, без да признае или удостовери възприятията ви, това е отровен позитивизъм. Можете по едно и също време да изслушвате и да потвърждавате през какво минава някой, като в същото време се пробвате да го накарате да има по-позитивен взор.

Ако приятелят ви постоянно има прекомерно опростено решение на казуса, през който преминавате, той демонстрира, че желае диалогът да протече по избран метод. А в действителност може би просто имате потребност да изпуснете напрежението. За страдание от ден на ден другари практикуват сходно държание.

 повече другари

Непредсказуеми настроения

Токсичните другари са изтощителни и изморителни, постоянно тъй като настроенията им са мъчно определими. Ако в един миг приятелят ви се усеща разчувствуван и благополучен, а в идващия изсмуква живота от празненството, евентуално той унищожава и групата. Когато моралът на групата се диктува от страстите на един човек, излизането на открито може да е обезпокоително и непрекъснато да ви кара да се чудите по кое време ще превключи и ще спрете да се забавлявате дружно. Трудно се печелят повече другари по този начин, а също така може да загубите и тези, които имате.

Те не одобряват строгата обич

Ако приятелят ви отхвърля да изслуша градивна рецензия и приема всяка отрицателна противоположна връзка като офанзива, е невероятно другарството ви да се развива. Да се обграждате непрекъснато с хора, които споделят „ да “, не е другарство и по този начин няма да имате повече другари. Това кара цялата ви връзка да се усеща едностранчива, изключително в случай че той няма проблем да дава същата строга обич на вас. Светът е по-добър с повече другари, само че това не значи да се държите лицемерно.

 повече другари

Ревност

Нереалистично е да допускаме, че единствените ни другари ще бъдат най-хубавите ни другари. Всеки има познати на работа, приятелки от университета, приятелки от тренировките – все едно. Ако вашият другар ви кара да се чувствате зле поради това, че излизате с други хора, той евентуално изпитва ревнивост и реагира на това по отрицателен метод.

Нормално е всеки човек да търси повече другари. Разбираемо е приятелите ви да изпитват малко ревнивост, когато сте на открито и си прекарвате най-добре с сътрудниците си, само че в случай че реагират по метод, който ви кара да се чувствате зле, че не ги каните на всичко, това е рецепта да се чувствате като заложници. Хубаво е да имате колкото се може повече другари, които постоянно ще са до вас.

За разлика от връзките, където е редно да сте единствено с един човек и да не му изневерявате, при другарството не е по този начин. Може да имате не един, а доста повече другари, без това да значи, че предавате останалите си близки хора, в противен случай. Ако някой разсъждава по този метод, значи не държи същински на вас. Вие също не би трябвало да проявявате сходно токсично държание, с цел да имате повече другари.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР