Желанието ми е Матей Казийски да бъде в националния отбор,

...
Желанието ми е Матей Казийски да бъде в националния отбор,
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Искам Матей Казийски в националния отбор

Желанието ми е Матей Казийски да бъде в националния тим, съобщи новият селекционер на националния тим по волейбол за мъже Пламен Константинов на конференция.

Това бе първа поява пред медиите на Константинов, откогато се върна на поста.

На брифинга бяха още президентът на БФ по волейбол Любомир Ганев, помощникът на Константинов - Андрей Жеков, както и новият координатор на всички национални обединения Николай Иванов.

" Матей е в листата на моите стремежи, да. Няма треньор, който да желае да се лиши от него в състава, въпросът е дали той ще откри мотивация да изиграе една година с националния тим, продължи Константинов. - Доста години минаха, само че до ден-днешен Матей е един от топ състезателите ни и на тези години демонстрира извънредно равнище. Не сме водили персонален диалог, само че моето предпочитание е той да бъде в националния тим. ”

Той приказва за това кое го е предиздвикало да се върне, бъдейки ментор на съветския “Локомотив ” (Новосибирск).

" За мен постоянно националният тим е бил нещо особено. Винаги е наслаждение да работя за България. Никога не е стоял на напред във времето някакъв различен интерес с изключение на положителната игра на националите, да радваме хората и феновете на играта. Идеята е да върнем малко позициите на националния тим и може би вярата на почитателите, че този отбор може да играе добър волейбол. Но без да го натоварваме с прекомерно огромни упования, тъй като мисля, че това тежеше на тези момчета през последните години. С повече самообладание и поддръжка ще се получат нещата ”, посочи Константинов.

Според него проблемите в близкото минало не са били поради работата на Силвано Пранди или Николай Желязков. Константинов сподели, че постоянно е ходил на тренировки и видял, че и двамата експерти са имали добър подготвителен развой.

“Със сигурност проблемите не се коренят в треньорите, отбрани сътрудниците си Гибона. - Има и различен миг - помпането с нереални упования на обществото. Когато поставиш едни нереални цели и те се разминат съществено с това, което се демонстрира - тогава хората стартират да си задават въпроси, свързани с желанието на играчите или с прекомерно повишени цели. Аз мисля, че е по-скоро второто.

Същите тези упования се трансферират на тези момчета, те не са подготвени да ги носят, а под натиска им не могат да разкрият качествата си. Други нямат нужната мотивация да играят за националния тим. От някои от тях имам уверението, че имат предпочитание да играят. ”
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР