Жеко Дандаринов, който беше на шестото и последно място в

...
Жеко Дандаринов, който беше на шестото и последно място в
Коментари Харесай

Последят в листата на ПП в Сливен става депутат

Жеко Дандаринов, който беше на шестото и последно място в листата на " Продължаваме промяната " (ПП) в Сливен, става депутат.

Централната изборна комисия (ЦИК) го разгласи за народен представител на мястото на напусналия, който ще управлява плана за въздушна здравна помощ (HEMS).

До това точно последният в сливенската листа да бъде разгласен за народен представител се стигна, откакто други трима претенденти са отказали да влязат в Народното събрание на мястото на Гвоздейков. Става дума за третия, четвъртия и петия в листата на последните избори – юристите Христо Янков и Петър Бурнев, както и Даниел Кондев, който работи в банковия бранш. Ако и Дандаринов се беше отказал, партията щеше да остане с народен представител по-малко.

Предстои Дандаринов да се закълне като депутат, като евентуално мандатът му на поста ще е къс, тъй като се чака в идващите дни Българска социалистическа партия да върне третия мандат за сформиране на държавно управление, а по-късно президентът ще разпусне Народното събрание и ще насрочи нови избори.

Жеко Дандаринов е роден в Сливен, приключил е междинното си обучение в Хуманитарната гимназия в града, има магистърска степен по специалността " Маркетинг " от УНСС.

От Сливен Политическа партия има двама народни представители, другият е Татяна Султанова, която е член на комисиите по земеделие и по околна среда. Напусналият Народното събрание Гвоздейков пък участваше в парламентарната комисия по младежта и спорта, както и в тази по превоз и известия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР