Жълтият сапфир е може би най-популярния скъпоценен камък след диамант

...
Жълтият сапфир е може би най-популярния скъпоценен камък след диамант
Коментари Харесай

Жълтият сапфир - влияние и значение

Жълтият сапфир е може би най-популярния драгоценен камък след елмаз и рубин. Познат за другите си приложения, той придава на притежателя си възвишен ореол, непостижим с различен искра.

Смятан за един от най-безопасните камъни познати на индивида поради неутралния резултат на тези, на които не подхожда, и огромното въздействие на тези, за които е подобаващ, не е чудно, че този драгоценен камък е доста безценен, по-евтин единствено от диаманта. Като камък носен от доста зодиакални знаци, за жълтият сапфир се счита, че укрепва финансовото състояние, като дава разнообразни способи за спомагателни приходи. Колкото до неговата изцелителна мощ, камъкът е прочут с това, че лекува леки умствени болести, проблеми с концентрацията, усъвършенства умствения баланс. Хора на високи постове и даже политици постоянно го носят под формата на пръстени или медальони.

 Скъпоценни Камъни

Жълтият сапфир може да е еластичен във въздействието си, само че наложително би трябвало да се носи на показалеца на дясната ръка. Знае се, че дава на носителя необикновено благосъстояние, положително здраве, име, чест и триумфи. Жълтият сапфирпредставлява планетата Юпитер. А Юпитер и най-голямата планета, сравнима със Сатурн. Заради размера си, Юпитер принадлежи към категорията на излишествата. Също се счита, че носи опцията човек да бъде стопанин на желанията си. Говори се, че при брачни проблеми жълтият сапфир е най-хубавото решение. Силата на този драгоценен камък е такава, че момичето, което желаете, ще бъде Ваше вечно. Ако момиче носи жълт сапфир, то тя ще се ожени рано. Поне по този начин се има вяра.

Кой би трябвало да носи жълт сапфир

Много пъти, когато приказваме за скъпоценни камъни, забравяме за техния естествен размер и резултата им. Интересно свойство на този драгоценен камък е това, че сближава хора, носещи сходни камъни. Това може да не е правилно за други скъпоценни камъни. Например, в случай че човек носи рубини, може и да не бъде притеглен от различен човек, носещ рубин. Жълтият цвят обаче носи чувство за познание и топлота. Не е чудно, че хората носещи жълт сапфир са привлечени от знанието.

Жълтите сапфири са доста положителни за други характерни случаи. Стрелци и Риби са две зодии, които би трябвало да носят жълт сапфир. Той се предлага и за Водолеи, Лъвове и Близнаци. Жълтият сапфир има позитивен резултат върху стомашните проблеми. Ако постоянно страдате от гастрит или утринно гадене, жълтият сапфир е тъкмо за вас. Както споменахме по-рано, жълтият цвят носи топлота и всяко деяние, което я изисква, ще бъде спомогнато от жълтия сапфир. Много щастливо женени двойки отдават щастието си на жълтия сапфир.

 Рубини и Сапфири

Ефекти на жълтия сапфир

Жълтият сапфир се свързва с Юпитер, най-голямата планета в Слънчевата система. Влиянието му от време на време е сходно на това на слънцето, а от време на време не. Като слънцето, този камък популяризира топлота, познание и успокоение, само че назад на него за сапфира се знае, че носи нравствен мир и надлежно е препоръчван за Лъвове, защото това уравновесява буйния им манталитет. Влиянието на Юпитер върху човешката физиология се реализира посредством хипоталмуса.

Тази кълбовидна конструкция е като преподавател по физиология. Тя дава уравновесени и рационални рекомендации, балансира и поддържа естетика сред вътрешните и външните въздействия, ръководи и задейства комплицирани системи и раздвижва мозъчните функционалности. Това е едно по-високо равнище на мислене – знанието има силата да ръководи. Употребата му провокира обвързаност и хармонични връзки в едно семейство. Добрата известност на индивида се удостоверява и той става все по-уважаван.

Значение

Жълтият сапфир значи познание, мъдрост, благосъстояние, добродетел, правдивост, обучение, бъдеще, вяра, философия, отдаденост, деца, далечно пътешестване, нематериалност, честност, разцвет и благотворителнот. Действа като гуру, въздейства на дейностите посредством по-висш разсъдък. Насочва дейностите по най-хармоничния и сполучлив метод и към най-хубавия излаз. И в случай че не е за вас, няма да ви нарани. Така че в случай че желаете да експериментирате с този камък, не се колебайте.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР