Жълтите павета бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени.

...
Жълтите павета бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени.
Коментари Харесай

Фандъкова: Жълтите павета бяха наредени безобразно, няма да допусна повече експерименти

" Жълтите павета бяха подредени безобразно и би трябвало да бъдат пренаредени. Те просто са знак на София, те са знакът на София и аз персонално няма да позволи повече опити. " Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на ревизия на жълтите павета в сектора пред Народното събрание.

„ Както съм уведомила министър Шишков още от първите дни, направихме експертен съвет като поканихме едни от най-хубавите експерти. Те работиха доста съществено. “ - означи столичният кмет, като добави, че е направена спомагателна инспекция за основата, излезлите резултати от тестванията са отразени в предварителния протокол.

„ След това най-важното беше, когато се пренаредят, да се откри методът, по който това да бъде стабилно, трайно и в действителност това да бъде и моделът, по който в идващите сектори през идващите години ще се вършат тези поправки, тъй като по-големи сектори не са ремонтирани от десетилетия и това е сериозният проблем – основата съвсем липсваше. “ - добави Фандъкова.

По думите ѝ сега експертната група предлага да се направи тестов сектор, само че не тук на място, а на площадка, на която се съхраняват паветата. „ Този тестов сектор сега се създава “, заяви тя, като посочи, че той би трябвало да бъде признат от Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН). Фандъкова напомни, че тя беше индивидът, който изиска жълтите павета да бъдат оповестени за културна полезност, с цел да може да се запазят в годините напред.

„ Наложих глоба от 100 хиляди лв. за нарушено паве на един от служащите на изпълнителите “, сподели тя и още веднъж акцентира какъв брой безобразно подредени са паветата, като разгласи, че този сектор съставлява 1,5% от целия план и цената му е 204 хиляди лева, като нито един лев не е заплатен от тези пари. Фандъкова е безапелационна, че ще бъде платено, едвам когато е сигурна, че работата е осъществена качествено.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков се обърна към кмета на Столична община с думите, че казусът е, че към момента няма софтуерно решение по какъв начин да бъде завършен този проблем. „ Няма изясненост на решението. Затова ви поканих, дружно със строителя, с цел да вземем ясни и безапелационни периоди, които към този миг не ги спазихте. Нищо друго няма, което да ме тормози. “ - добави той.

Общинският консултант Методи Лалов изиска пояснение за какво възложителят не си е приключил работата авансово и трансферира виновността на изпълнителя. „ Ние с вас имаме опция да дискутираме тези тематики в Общинския съвет, в комисии, тъй че тук съм пристигнала, с цел да беседвам с министър Шишков, който ме е поканил. Ще отговоря на въпросите на министъра, ще осведомявам жителите, с вас ще си продължим политическите и предизборни диспути, когато му пристигна времето. “ - съобщи столичният кмет.

Фандъкова уточни, че се работи по останалите сектори.

„ Заместник-кметът по строителството направи съвещания със свои сътрудници от Будапеща, от Истанбул, от Виена, тъй че през цялото това време се е работила съществено, с цел да се откри в действителност методът, по който да бъдат пренаредени качествено “, изясни тя.

„ Сега всички дружно би трябвало да помогнем на София. Не е значимо, че идват локални избори. Важното е да бъде приключено и качествено. Очаквам от всички политически сили в СОС да бъдат дейни, само че градивно дейни, с цел да можем да решим този проблем. “ - сподели още Шишков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР