Жълтите жилетки изпълниха улиците на френските градове в 20-тата поредна

...
Жълтите жилетки изпълниха улиците на френските градове в 20-тата поредна
Коментари Харесай

Жълтите жилетки излязоха на протести по цяла Франция в 20-тата поредна събота

" Жълтите жилетки " извършиха улиците на френските градове в 20-тата поредна събота на митинги, с цел да изразят поддръжката си за деятел, ранен в конфликти с полицията и с цел да покажат, че не престават да са мобилизирани против икономическата политика на държавното управление, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

``
реклама

В Париж, Бордо, Авиньон и други градове стачкуващите показваха взаимност с Женвиев Льоге, 73-годишна антиглобалистка, която получи рана на главата по време на митингите в Ница предходната събота. Прокуратурата в Ница съобщи, че тя била съборена на земята от служител на реда.

" Ние всички сме Женвиев ", гласеше публикуван в интернет апел за днешните митинги.

Хиляди " жълти жилетки " минаха спокойно по улиците на Париж, от северните квартали до площад " Трокадеро " край Айфеловата кула. Във френската столица управляващите ускориха ограниченията за сигурност и митингите бяха неразрешени в региона на бул. " Шанз Елизе ", сцена на предходни безредици по време на демонстрации на " жълтите жилетки ". Полицията заяви, че 25 души са били арестувани, а 20 са били санкционирани за присъединяване в забранен митинг.

В южния град Авиньон избухнаха конфликти, когато полицията принуди стачкуващите да изоставен тесните улички на средновековния градски център.

В Бордо, югозападна Франция, полицията употребява сълзотворен газ откакто група стачкуващи възпламениха купчина строителни боклуци и се пробваха да преодолеят полицейските заграждения. Протестите бяха неразрешени в центъра на града, където през миналите седмици постоянно избухваше принуждение.

В ранния следобяд френското министерство на вътрешните работи заяви, че в митингите в цялата страна са взели участие 5600 души, 1800 от които в Париж. Тази цифра е по-ниска спрямо оповестените предходната събота по същото време 8300 участници, съобщи Франс прес.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР