Жълти и оранжеви предупредителни кодове за високи температури са в

...
Жълти и оранжеви предупредителни кодове за високи температури са в
Коментари Харесай

Жегите се завръщат с температури до 40 градуса утре

Жълти и оранжеви предупредителни кодове за високи температури са в действие за територията на цялата страна за утрешния 3 август , оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Предупреждение от втора степен на заплаха е издадено за областите Пловдив, Стара Загора, Ловеч, Велико Търново, Русе и Ямбол . Там се чакат температури до 39-40 градуса, което може да бъде извънредно рисково за здравето. 

В останалата част на България кодът е жълт, като температурите ще бъдат сред 35 и 38 градуса

До среднощ на обособени места, основно в източните региони , към момента ще превалява, само че до сутринта облачността ще намалее до най-вече ясно.

В планините времето ще е най-вече слънчево . Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28 градуса , на 2000 метра – към 22 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър . Максималните температури ще бъдат сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса, на север от нос Калиакра 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР