Жълтата мъгла, предизвикана от дима от стотиците горски пожари в

...
Жълтата мъгла, предизвикана от дима от стотиците горски пожари в
Коментари Харесай

Димната мъгла над САЩ остава до неделя

Жълтата мъгла, провокирана от дима от стотиците горски пожари в Канада, обхванала забележителна част от територията на Съединени американски щати ще остане още няколко дни, заяви Ройтерс.

Смогът провокира заплаха от появяването на дихателни проблеми и докара до отменяне на полети, като милиони американци ще останат наранени най-малко до края на седмицата.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати удължи с още един ден предизвестията за влошено качество на въздуха по Източното крайбрежие - от Нова Англия до Южна Каролина, както и в някои щати в Средния Запад, в това число в Охайо, Индиана и Мичиган.

Здравните управляващи допълнително от 10 щата предизвестиха, че стоенето навън може да докара до респираторни проблеми поради високите равнища на фини прахови частици във въздуха.

Много поданици на Ню Йорк, Вашингтон и други огромни градове, които също бяха посъветвани да си останат у дома, си сложиха маски и побързаха да се снабдят с пречистватели за въздух.

Заради мъглата, която падна във вторник следобяд, авиационните служби Ню Йорк и Филаделфия към този момент втори ден отсрочват полети от североизточната част на Съединени американски щати, Средноатлантическия район и Охайо.

 Горски пожар в канадската провинция Британска Колумбия. Сухата пролет провокира извънредно огромни пожари
© Reuters

Горски пожар в канадската провинция Британска Колумбия. Сухата пролет провокира извънредно огромни пожари

Всички полети за летище " Нюарк " - едно от най-големите, обслужващи Ню Йорк, са отсрочени.

Северната част на Съединени американски щати не е била засягана толкоз тежко от пушек, провокиран от горски пожари, от над 20 години.

Ситуацията евентуално ще остане без основни промени до неделя, когато се чакат превалявания.

Гъстият пушек сана причина Белият дом да отсрочи за събота планувано тържество за Месеца на гордостта, отдаден на ЛГБТК+ общността.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР