Жълтата мъгла, предизвикана от дима от стотиците горски пожари в

...
Жълтата мъгла, предизвикана от дима от стотиците горски пожари в
Коментари Харесай

Димна завеса в САЩ. Какво се случва в Ню Йорк


Жълтата мъгла, провокирана от дима от стотиците горски пожари в Канада, обхвана през днешния ден забележителна част от територията на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. 

Смогът провокира заплаха от появяването на дихателни проблеми и докара до отменяне на полети, като милиони американци ще останат наранени най-малко до края на седмицата. 
-->
Националната метеорологична работа на Съединени американски щати удължи с още един ден предизвестията за влошено качество на въздуха по Източното крайбрежие - от Нова Англия до Южна Каролина, както и в някои щати в Средния Запад, в това число в Охайо, Индиана и Мичиган.

Здравните управляващи допълнително от 10 щата предизвестиха, че стоенето навън може да докара до респираторни проблеми поради високите равнища на фини прахови частици във въздуха.  

Много поданици на Ню Йорк, Вашингтон и други огромни градове, които също бяха посъветвани да си останат у дома, си сложиха маски и побързаха да се снабдят с пречистватели за въздух.

Заради мъглата, която се появи във вторник следобяд, авиационните служби Ню Йорк и Филаделфия към този момент втори ден отсрочват полети от североизточната част на Съединени американски щати, Средноатлантическия район и Охайо.

Всички полети за летище " Нюарк " - едно от най-големите, обслужващи Ню Йорк - бяха отсрочени.

Северната част на Съединени американски щати не е била засягана толкоз тежко от пушек, провокиран от горски пожари, от над 20 години.

Ситуацията евентуално ще остане без основни промени до неделя, когато се чакат превалявания.

Гъстият пушек стана причина Белият дом да отсрочи планувано за довечера тържество във връзка Месеца на гордостта, отдаден на ЛГБТК+ общността, заяви още Ройтерс.  

Събитието, което е замислено като на най-голямото честване по случай Месеца на гордостта в историята на Белия дом, се отсрочва за събота. Домакин ще бъде президентът Джо Байдън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР